Uutiset

Makuja maailmanperintöalueelta - nyt valmistettavissa keittiössäsi

11.9.2017
-

Tähtikokki Michael Björklundin kehittämä Korkean rannikon ja Merenkurkun saariston maailmanperintömenu, joka oli tarjolla Wasalinen Wasa Express -laivan à la carte -ravintolassa syksyllä 2016, on nyt myös kaikkien kotikokkien valmistettavissa.

Kvarken receptbok thumbTähtikokki Michael Björklundin kehittämä Korkean rannikon ja Merenkurkun saariston maailmanperintömenu, joka oli tarjolla Wasalinen Wasa Express -laivan à la carte -ravintolassa syksyllä 2016, on nyt myös kaikkien kotikokkien valmistettavissa.

Spotlight High-Low Coast -hanke antoi maailmanperintöalueen 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tehtäväksi luoda menukokonaisuuden, jossa hyödynnettiin kestävän kehityksen periaatteella tuotettuja, paikallisia raaka-aineita. Menun kehitti tunnettu ja palkittu ravintoloitsija Michael Björklund. Tämä kahden maan maut yhdistävä menu lanseerattiin teemaan sopivasti Vaasan ja Uumajan väliä liikennöivällä Wasalinen laivalla, ja se oli tarjolla syys- ja lokakuun ajan 2016.

Maailmanperintömenu sai paljon kiitosta, ja nyt se on saatettu myös kaikkien kotikokkien ulottuville ja valmistettavaksi, löydät sen täältä.

Toivotamme mukavia hetkiä keittiössä ja aitoja makuelämyksiä Merenkurkun alueen tapaan!

Julkaisija: Spotlight High-Low Coast

Intrerreg BA FI RGBHanke Spotlight High-Low Coast on EU:n INTERREG Botnia-Atlantica -ohjelman kautta rahoitettu hanke. Rajat ylittävän maailmanperintö- ja matkailuhankkeen tavoitteena on kehittää matkailutuotteita ja markkinointimateriaalia Korkean rannikon, Merenkurkun saariston ja lähialueiden kestävän kehityksen matkailun edistämiseksi. Hanke jatkuu 31.5.2018 saakka.

Lisätietoja hankkeesta:
 Marianne Sjöström, hankevetäjä Spotlight High-Low Coast, Merenkurkun neuvosto
+358 (0)40 678 8375

 

 

[contact_member,name=Peter Källberg,id=19,details=Name]