Uutiset

Maalahden vuoden yrittäjä 2015: Petalax Elbyrå – Pohjanmaan Antenni ja Valaistus Oy

13.11.2015
-

Yrityksen toimialueena on koko Suomi, ja se on myös hyvin aktiivinen ulkomailla. Yritys toimii alihankkijana Vaasan seudun energiaklusterin suurille yrityksille.

Yritys on perustettu vuonna 1967 nimellä Petalax Elbyrå Ab. Yrityksen toimialoja ovat sähköasennus, tieinfrastruktuuri ja MV-HV-infrastruktuuri. Henkilöstömäärä on pitkään ollut 30–35, joten yritys on vakaa työllistäjä Maalahden kunnassa. Yrityksen toimialueena on koko Suomi, ja se on myös hyvin aktiivinen ulkomailla. Yritys toimii alihankkijana Vaasan seudun energiaklusterin suurille yrityksille. Vuodeksi 2016 suunnitellaan suurta hanketta Norjaan.

Yritys toteutti pitkäjänteisesti suunnitellun omistajanvaihdoksen kevättalvella 2015, jolloin silloiset pääomistajat Karl-Gustav ja Solveig Nordström antoivat viestikapulan uusille sukupolville. Entinen toimitusjohtaja Tore Östman on edelleen avainhenkilönä takaamassa toiminnan jatkuvuutta.

Uudet omistajat ovat Kenneth Kull, Mikael Antell, Nicklas Nordström ja Cristoffer Nordström. Siteet aiempaan omistajaperheeseen siis säilyvät. Uudet omistajat osallistuvat myös yrityksen operatiiviseen johtamiseen omistamisen lisäksi.

Vuoden yrittäjä 2015 todistaa sen, että menestyksekkäät omistajan- ja sukupolvenvaihdokset suunnitellaan pitkäjänteisesti ja että ne ovat tärkeitä työllisyyden ja kasvun jatkumiselle. Vuoden yrittäjä 2015 yhdistää pitkäaikaisen vakauden ja työllistämisen tulevaisuuden uskoon ja kasvuun kansainvälisin näkymin.

Vuoden yrittäjä 2015 kunnianosoitus jaetaan yrityksen ja sen entisten omistajien kesken. Palkintosääntöjen mukaan yritykselle annetaan diplomi ja rahasumma, joka on käytettävä ensisijaisesti yrityksen johdon ja henkilöstön kehittymistä ja koulutusta edistäviin toimenpiteisiin.