Uutiset

Lobbaus Merenkurkun liikenteen puolesta jatkuu – E12 Atlantica Transport seuraava suuri panostus

25.2.2016
-

Midway Alignment -hanke saavutti tärkeän virstanpylvään viime viikolla, kun Suomen hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti lopulta ja aivan viime hetkillä lähettää hankehakemuksen EU:n käsiteltäväksi.

Laiva 600pxMidway Alignment -hanke saavutti tärkeän virstanpylvään viime viikolla, kun Suomen hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti lopulta ja aivan viime hetkillä lähettää hankehakemuksen EU:n käsiteltäväksi.

VASEKin logistiikka-asiantuntija Riitta Björkenheim, samoin kuin monet muut tahot seudulla, työskenteli hankkeen eteen uupumatta lähes vuorokauden ympäri joulukuusta lähtien.

Björkenheim paljastaa kirjoittaneensa lukuisia sähköposteja, perustelleensa niissä hankkeen asiaa monelta eri näkökantilta ja monelle eri vastaanottajalle.

Uumajan yliopiston Cerum-yksikkö (Centrum för regionvetenskap) laati sosioekonomisen analyysin Merenkurkun liikenteen vaikutuksista, ja esimerkiksi tätä selvitystä lähetettiin tiedoksi sekä asiasta päättäville poliitikoille ja virkamiehille että henkilöille, jotka pystyivät puhumaan hankkeen puolesta päättäjille.

– Varsinainen Midway Alignment -hakemus kirjoitettiin SSPA-konsulttiyrityksen avulla ja hankekumppanit kommentoivat sitä tasaisin väliajoin, Björkenheim kertoo.

– Omat kansanedustajamme olivat aivan huikeita. Asiaa edistettiin yli maiden ja puolueiden rajojen. Apua saatiin myös oman seudun ulkopuolelta, Björkenheim kiittelee.

Kuten useammassa haastattelussa on mainittu, työ ei suinkaan pääty tähän, vaan sitä jatketaan kunnes EU:sta saadaan lopullinen päätös rahoituksen myöntämisestä. Ensimmäisiä tietoja tästä tulee kesä-heinäkuussa ja virallinen päätös lokakuussa 2016. Marraskuussa alkaa myös seuraavan hakukauden hankehakemuksen laatiminen.

– Sitä ennen Merenkurkun liikennettä edistävät tahot jatkavat poliittisen tuen hankkimista Brysselistä. Aluksi selvitetään miten MEPit voivat auttaa ja minkälaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa asiaa voi parhaiten ajaa, Björkenheim kertoo.

Björkenheimin kevät jatkuu toivottavasti vähemmän hektisessä tahdissa. Tammikuussa käynnistyi E12 Atlantica Transport -hanke, jonka projektipäällikkönä toimii logistiikka-asiantuntija Anna Måtts. Björkenheim on mukana hankkeen kahdessa eri työryhmässä.

Lue lisää E12 Atlantica Transport -hankkeesta

Lue lisää Midway Alignment -hankkeesta 

CERUM, Kvarken Ferry Report

 

[contact_member,name=Riitta Björkenheim,id=11,details=Name]

[contact_member,name=Anna Måtts,id=16,details=Name]

 

Intrerreg BA FI RGB