Uutiset

Liiketoiminnan suunnittelu verkossa – yritysneuvojan tuella

18.9.2019
-

Liikeideasta kaikki lähtee. Kun yrityksen perustaminen on suunnitelmissa tai vasta kutkuttelee mielessä ajatuksen tasolla, jonkinlainen liikeidea – vaikka vasta ihan raakile – on ainut mitä tarvitaan.

Lissu

Liikeideasta kaikki lähtee. Kun yrityksen perustaminen on suunnitelmissa tai vasta kutkuttelee mielessä ajatuksen tasolla, jonkinlainen liikeidea – vaikka vasta ihan raakile – on ainut mitä tarvitaan. Aloita tarkistamalla, koska on seuraava Startian aamukahvitilaisuus. Startia tarjoaa aamukahvit joka keskiviikko-aamu klo 8.00, joka toinen viikko suomeksi ja joka toinen viikko ruotsiksi.

– Käymme aamukahvittelun lomassa läpi kaiken oleellisen yrityksen perustamiseen liittyen. Saat hyvän infopläjäyksen siitä, mitä kaikkea tulee ottaa huomioon. Saat tilaisuuden jälkeen myös tunnukset Lissu-liiketoimintasuunnitelmaohjelmaan, ja voimme varata sinulle henkilökohtaisen neuvontakäynnin, jolloin käymme tarkemmin läpi juuri sinun suunnitelmaasi, Startian johtaja Tommi Virkama kertoo.

– Yritysideasi voi olla vielä jäsentymätön ja keskeneräinen, hiomme sitä yhdessä toteutettavaan suuntaan. Juuri uusyrityskeskusten tarpeisiin kehitetty Lissu-ohjelma auttaa hyvin käymään kaikki tarvittavat asiat läpi ja pohtimaan asioita. Liikeidea jalostuu siinä samalla, Virkama jatkaa.

Pohdittavia seikkoja Lissussa ovat muun muassa:

  • Kysynnän ja kilpailutilanteen arvioiminen
  • Myynnin ja markkinoinnin suunnittelu
  • Tarvittavat tilat ja välineistöt
  • Yrityksen johtaminen
  • Taloudelliset laskelmat ja ennusteet
  • SWOT-analyysi eli idean vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat

Lissu-ohjelmassa samaa liiketoimintasuunnitelmaa voi laatia useampi henkilö, eli tulevat yhtiökumppanit voivat työstää samaa suunnitelmaa, vaikkapa kumpikin tahollaan. Interaktiivisuus mahdollistaa sen, että asiakas voi järjestelmän kautta pyytää yritysneuvojaa arvioimaan suunnitelmaa tai esittää kysymyksiä neuvojalle.

– Suunnitelmaa voi työstää kaikessa rauhassa omaan tahtiin ja tarvittaessa laittaa meille viestiä. Vastaamme tarkistuspyyntöön muutaman päivän sisällä ja käymme tarkastelemassa asiakkaan suunnitelmaa. Lisäämme sinne tarkentavia kysymyksiä, ehdotamme pohtimaan tarkemmin jotain tai toteamme, että nyt suunnitelma on hyvä ja sen kanssa voidaan edetä toteutusvaiheeseen, Virkama kertoo.

Liiketoimintasuunnitelmaa tarvitaan aina, kun haetaan Starttirahaa, Finnvera-lainaa tai pankkilainaa. Myös investointitukihakemuksia varten suunnitelma on hyvä olla.

– Kannattaa siis ottaa meihin yhteyttä ihan ensimmäisenä. Voimme asiakkaan suostumuksella ja pyynnöstä jakaa oikeudet liiketoimintasuunnitelmaan myös asiantuntijakumppaneillemme, jotka voivat kommentoida suunnitelma oman erityisalansa kannalta.
Lissu-liiketoimintaohjelma on uusyrityskeskus Startian lisäksi myös VASEKin yritysneuvojien käytettävissä. Usein jo toimivaa yritystä kehitettäessä perustamisen yhteydessä tehdyn liiketoimintasuunnitelman päivittäminen on hyödyksi.

Lissu on vain asiakkaittemme käytettävissä, joten tarkista Startian aamukahvien ajankohdat ja tule mukaan
tai varaa aika yritysneuvojalle.

Yrityksen perustaminen

[contact_member,name=Tommi Virkama,id=14,details=Name]

 

Tagit: