Uutiset

Laivan suunnittelu on optimointia

16.4.2015
-

Wärtsilä voitti Midway Alignment of the Bothnian Corridor -hankkeen laivasuunnittelua koskevan tarjouskilpailun ja on toteuttanut laivan alkusuunnittelua elokuusta lähtien. Laivasuunnitteluprosessin ensimmäisen vaiheen eli alkusuunnittelun tuloksena oleva konsepti on nyt julkistettu ja se sisältää tulevan laivan päälinjat sekä tilavaraukset kaikkia laivaan tulevia toimintoja varten.

Wasa0804 5 CopyWärtsilä voitti Midway Alignment of the Bothnian Corridor -hankkeen laivasuunnittelua koskevan tarjouskilpailun ja on toteuttanut laivan alkusuunnittelua elokuusta lähtien. Laivasuunnitteluprosessin ensimmäisen vaiheen eli alkusuunnittelun tuloksena oleva konsepti on nyt julkistettu ja se sisältää tulevan laivan päälinjat sekä tilavaraukset kaikkia laivaan tulevia toimintoja varten. Tämän konseptin pohjalta siirrytään laivasuunnittelun toiseen vaiheeseen, perussuunnitteluun. Midway Alignment-hankkeen seuraavassa vaiheessa alkaa laivasuunnittelun kolmas vaihe eli yksityiskohtaisempi detaljisuunnittelu. Lopullisesti laivan suunnitelmat täsmentyvät vasta yhteistyössä laivan rakentavan telakan kanssa.

Projektipäällikkö Tuomas Linna vastaa Wärtsilässä Merenkurkun liikenteeseen tarkoitetun laivan suunnittelutiimistä. Linnan mukaan laivasuunnittelussa lähdetään liikkeelle siitä, että merellä kulkiessaan laiva on itsenäisesti toimeentuleva yksikkö, joka ei voi nojata ympärillä olevaan infrastruktuuriin.

WasaFrozenSea2b pieni CopyMerenkurkun liikenteeseen tarkoitetun laivan suunnittelu on monella tapaa keskivertoaluksen suunnittelua haastavampaa, sillä laiva on ainoa Vaasan ja Uumajan välillä säännöllisesti liikennöivä laiva ja se toimii samanaikaisesti matkustaja-aluksena, autolauttana ja rahtilaivana. Laivan täytyy palvella niin turisteja, rekkakuskeja, kongressimatkustajia, lapsiperheitä kuin työmatkalaisiakin.

Laivaan tuleekin koko laivan pituinen autokansi ajoneuvoja varten, avoin peräkansi avotilaa vaativan tavaran kuljettamiseen sekä aurinkokansi, ravintoloita, kokoushuoneita ja hyttejä matkustajia varten.

Lue lisää Midway Alignment -hankkeen sivuilta

tunnusrgb.jpg

 

 

 

TNT