Uutiset

KvarkenEscape tarjoaa jännitystä ja seikkailuja Merenkurkun saaristossa

Merenkurkun saariston syrjäisellä saarella sijaitseva kalasauna, isoisä Erlingin suuri, lukittu arkku ja salakuljettaja Albin Stormvikin omaisuus, jonka löytäminen kesti sata vuotta. Nämä ovat esimerkkejä KvarkenEscapen pakohuonepeleistä ja seikkailuista, jotka tarjoavat haasteita, viihdettä ja jännitystä sekä lapsille, aikuisille että erilaisille ryhmille.

Kvarken Escape 2

 

”Veneajelu merellä muuttuu nopeasti todellisesta huvista puhtaaksi helvetiksi, kun teitä yllättänyt myrsky pakotti teidät rantaan kaukaiselle saarelle. Saadaksenne suojan myrskyltä ja yön pimeydeltä hakeudutte pieneen kalasaunaan, saaren ainoaan rakennukseen. Mutta oletteko todella yksin siellä? Ja kuka lukitsi oven?”

Näin lukee ”Kalasauna” pakohuonepelin introssa. Tämä pakohuonepeli on yksi niistä monista KvarkenEscapen tarjoamista seikkailuista, joista valita. KvarkenEscape on osa JyssosHannas Ab:tä, jonka vuonna 2021 perustivat pariskunta Johanna Karhulahti ja Anders Svahn. He molemmat pitävät suuresti seikkailuista, aarrejahdeista ja jännityksestä.

Kvarken Escape 3
Smuggler’s HideOut ja Faffan Salaisuus ovat niin sanottuja UrbanEscape-ulkoseikkailuja, joissa tarvitaan vain matkapuhelin, toimiva nettiyhteys ja kirjekuori, jossa on KvarkenEscapelta ostettu materiaali.

– Olen koulutukseltani teatteri-ilmaisun ohjaaja ja olin pitkään leikkinyt ajatuksella rakentaa tällaista toimintaa, Johanna aloittaa. Kaikki alkoi saunassa appivanhempieni kesämökillä, jossa loin huvikseni pakohuonepelin kavereilleni. Palomestarina työskentelevällä Andersilla on tapana järjestää minulle myös syntymäpäivinäni aarrejahteja, Johanna kertoo.

JyssosHannas Ab syntyi Johannan käytyä TE-toimiston kautta kurssin yrityksen perustamisesta, Kurssilla hän sai mahdollisuuden tehdä paljon tarvittavaa valmistelutyötä.

– Kaiken valmistelutyön kävin myös läpi Startian neuvojan kanssa, ja sen jälkeenkin olen pitänyt heihin yhteyttä – niin suurissa kuin pienissäkin asioissa. Tuntuu, että voin kysyä aivan mitä tahansa yritysneuvojaltani Tuija Räihä-Pundarsilta, ja se tuo turvallisuutta ja varmuutta, Johanna toteaa.

Pakohuonepeleineen ja seikkailuineen KvarkenEscapen tarjonta on suunnattu sekä lapsille, aikuisille että muille ryhmille – yrityksille, järjestöille ja yhdistyksille.

– Voit hankkia lahjakortteja, järjestää syntymäpäiväjuhlia ja tulla tänne tyky-päivinä. Huoneista ja seikkailuista riippuen isommatkin ryhmät voivat pelata samanaikaisesti.

Koska pakohuonepelien ja erilaisten ulkoilmaseikkailujen, jotka kulkevat UrbanEscape-nimen alla, kokeminen on mielekästä yleensä vain kerran, on niillä tietty elinkaari ja siksi jatkuva kehitys on toiminnan kannalta ratkaisevan tärkeää.

Kvarken Escape 5
Escape Room eli pakohuonepeli on fyysinen seikkailu, jossa sinä ja ryhmäsi joudutte huoneeseen ja yritätte päästä ulos etsimällä vihjeitä ja ratkaisemalla erilaisia palapelejä, arvoituksia ja haasteita. Apuna voi käyttää vain sitä, mitä huoneessa jo on.

– Ideoista ei ole puutetta, Johanna nauraa. Lista tulevista pakohuoneista ja peleistä on pitkä, ja ammennamme inspiraatiota täältä saariston kylistä ja Merenkurkun saaristosta. Olemme parhaillaan viimeistelemässä seuraavaa huonetta, johon olemme ottaneet inspiraatiota vanhasta Söderuddenin tanssipaikan ulkohuussista, hän paljastaa. Ja tänä kesänä olemme ottaneet käyttöön myös niin sanotun CampEscapesin, joka tapahtuu teltoissa.

Yhteistyötä ruotsalaisen yrityksen kanssa on aloitettu myös ulkoseikkailujen käynnistämiseksi Ruotsissa.

– Tämä on yksi esimerkki asioista, joissa olen saanut apua VASEKilta, Johanna kertoo.

– Olen antanut Johannalle ja Andersille yleistä yritysneuvontaa, ja Ruotsin toiminnan lanseerausta varten autoin heitä myös selvittämään verotusasioita, lisää yritysneuvoja Tuija Räihä-Pundars.

KvarkenEscape tekee yhteistyötä myös paikallisten ravintoloiden ja panimoiden kanssa voidakseen tarjota asiakkailleen erilaisia pakettiratkaisuja. Täältä löytyy siis seikkailuja kaikille.

 

Teksti: Anna Sand/BySand
Kuvat: Anna Sand ja KvarkenEscape
Suomennos: VASEK

Tagit: