Uutiset

Kvarken Multimodal Link esillä TEN-T -päivillä Tallinnassa

25.9.2013
-

Tallinnassa järjestetään 16.–18.10. TEN-T -päivät, joiden teemana on Connecting Europe – On the Move to the New TEN-T. Tapahtumaan sisältyy sekä seminaareja että näyttelyjä. Pääpuhujana toimii Euroopan komission liikenneasioista vastaava varapuheenjohtaja Siim Kallas. TEN-T -päivät järjestetään vuosittain, ja tavoitteena on kerätä noin 700 TEN-T -kumppania keskustelemaan ja väittelemään nykyisestä ja...

Tallinnassa järjestetään 16.–18.10. TEN-T -päivät, joiden teemana on Connecting Europe – On the Move to the New TEN-T. Tapahtumaan sisältyy sekä seminaareja että näyttelyjä. Pääpuhujana toimii Euroopan komission liikenneasioista vastaava varapuheenjohtaja Siim Kallas. TEN-T -päivät järjestetään vuosittain, ja tavoitteena on kerätä noin 700 TEN-T -kumppania keskustelemaan ja väittelemään nykyisestä ja tulevasta TEN-T -verkostosta.

Myös TEN-T -hanke ”The Midway Alignment of the Bothnian Corridor”, joka tunnetaan myös nimellä Kvarken Multimodal Link, osallistuu tapahtumaan omalla näyttelyosastolla ja puhujilla. Näyttelyosastolla kerrotaan hankkeesta ja haetaan sille entistäkin parempaa näkyvyyttä. Kvarken Multimodal Linkin on itse asiassa esillä jo tapahtuman aattona eli 15. lokakuuta Helsingissä järjestettävässä konferenssissa. Helsingissä esitellään SSPA Sweden AB:n hanke, ja elinkeinoelämän näkökulman tähän tarjoaa Wärtsilä. Samat esitykset pidetään myös Tallinnassa.

TEN-T tarkoittaa Trans-European Transport Networkia, jonka tavoitteena on luoda edellytykset sille, että tavarat ja ihmiset voivat liikkua helposti ja tehokkaasti jäsenvaltioista toiseen sekä turvata kansainväliset yhteydet. Sen lisäksi pyritään verkostoon sisällyttämään sekä maa-, meri- että lentokuljetukset.

Kvarken Multimodal Link -hanke on lähtenyt Vaasan kaupungin ja Uumajan kaupungin aloitteesta ja se sisältää sekä tavaroiden- että matkustajien kuljetusjärjestelmän. Hankkeen lopullisena tavoitteena on suunnitella ja kehittää uusi Merenkurkun yli kulkeva laiva, parantaa satamatoimintoja ja alueellista logistiikkajärjestelmään sekä taloudellisesta että ympäristönäkökulmasta sekä lisätä markkinoiden vetovoimaa, lisätä pitkän tähtäimen toiminnallista vakautta, tuoda esiin innovatiivisia teknologioita ja ratkaisuja sekä levittää ”hyviä käytäntöjä” EU:n sisällä.

 

Siim Kallas Ten-T -päivillä Brysselissä vuonna 2012. (Kuvalähde: www.tentdays2013.eu)

Lisätietoja

Anna Måtts
anna.matts@vasek.fi