Uutiset

Korsnäsin vuoden yritys 2013 – Bergfolk Car Servicellä on pitkät perinteet

15.1.2014
-

Christian Bergfolkin johtama Kb Bergfolk Car Service Ky on autokorjaamo, jolla on luottamusta tulevaan. Vuonna 2008 tapahtuneen omistajanvaihdoksen jälkeen yrityksen liikevaihto on nelinkertaistunut, toimintaa on viritelty, toimiston puolelle on otettu tietokoneet käyttöön ja kannattavuus on parantunut. Henkilöstön määrä on kasvanut hieman, ja yritys työllistääkin nykyään kuusi kokoaikaista ja kaksi osa-aikaista työntekijää.

Christian Bergfolkin johtama Kb Bergfolk Car Service Ky on autokorjaamo, jolla on luottamusta tulevaan. Vuonna 2008 tapahtuneen omistajanvaihdoksen jälkeen yrityksen liikevaihto on nelinkertaistunut, toimintaa on viritelty, toimiston puolelle on otettu tietokoneet käyttöön ja kannattavuus on parantunut. Henkilöstön määrä on kasvanut hieman, ja yritys työllistääkin nykyään kuusi kokoaikaista ja kaksi osa-aikaista työntekijää. Yrityksessä on investoitu niin uusiin koneisiin, työkaluihin, tiloihin kuin henkilökuntaankin.

Bergfolkin autokorjaamolla on pitkät perinteet. Nykyisen yrittäjän isoisä Nestor Bergfolk palasi vuonna 1946 kotikyläänsä perustaakseen sinne metalliverstaan yhdessä liikekumppaninsa kanssa. Vuonna 1983 toteutettiin ensimmäinen sukupolvenvaihdos, kun uusi korjaamohalli rakennettiin ja siinä aloitti toimintansa G Bergfolk & Co veljesten Göranin, Kajn ja Rogerin johtamana. 1990-luvulla Göranin pojat Christian ja Kenneth aloittivat työt korjaamolla, ja vuonna 2008 yritys siirtyi Christianin vastuulle.

Korsnäsin yrittäjien Jan-Erik Ravalds ja Roger Bergström ojentavat Korsnäsin vuoden yrittäjän 2013 palkinnon Christian Bergfolkille.

 

Kilpailuetuja

Christian Bergfolk on oivaltanut, että yritystä voi kehittää myös olemassa olevien seinien puitteissa. Vuodesta 2008 lähtien hän on käynyt läpi kaikki prosessit ja työvaiheet tehdäkseen työn mahdollisimman tehokkaaksi. Hän on onnistunut luomaan työntekijöistä tiimin, joka jatkuvasti auttaa ja tukee toisiaan ongelmien ilmetessä. Henkilökunta on ammattitaitoista ja kouluttautuu jatkuvasti parantaakseen osaamistaan ja pysyäkseen kehityksessä mukana. Christian Bergfolk itse on käynyt yrittäjäkoulutuksen ja suorittanut yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon.

Bergfolk Car Service panostaa asiakkaaseen. Jokainen työmääräys käydään aina yhdessän asiakkaan kanssa läpi, jotta voidaan selvittää mitä vikoja halutaan korjata, mutta myös jotta löydetään muita ongelmia, joita asiakas itse ei ehkä ole huomannut, mutta jotka voitaisiin korjata samalla kertaa. Kaikki tehdyt huoltotyöt dokumentoidaan huolellisesti, ja tietoja voidaan käyttää hyväksi, kun asiakas seuraavan kerran tulee käymään. Tyytyväinen asiakas on parasta mainosta, ja yrityksessä pyritäänkin jatkuvasti tekemään hyvää työtä ja tarjoamaan hyvää palvelua, jotta hyvä maine säilyy.

Korsnäsin vuoden yrittäjäksi 2013 valittu Christian Bergfolk Kb Bergfolk Car Service Ky:n henkilökunnan kanssa. Vas. Roger Bergfolk, Robin Mylläri, Robert Nordlund, Christian Bergfolk itse, Lucas Häggblom ja Joakim Råholm.

Yrittäjällä luottamusta tulevaan

Viime vuonna Uusyrityskeskus Startia valitsi Christian Bergfolkin Vaasan seudun vuoden 2013 uusyrittäjäksi. Hän on hieman leikitellyt ajatuksella perustaa korjaamo myös toiselle paikkakunnalle, mutta tällä hetkellä ne suunnitelmat ovat jäissä. Sitä vastoin hän suunnittelee toiminnan laajentamista tämänhetkisellä paikkakunnalla. Kyseessä on lähinnä katsastuslinjan sekä asiakastilojen rakentaminen. Bergfolk haluaa, että hänen yrityksensä on valmiina, kun koittaa se päivä, että yksittäiset autokorjaamot voivat tarjota vuosikatsastuksia.

Teksti ja kuva: Kenth Nedergård
Käännös: VASEK