Uutiset

Kestävyystyötä yritysvierailulla

Pakkauksia valmistava Orapac Oravaisista Vöyriltä asettaa vuosittain toiminnalleen yhden tai useamman ympäristötavoitteen. Yritys järjesti henkilökunnalleen vastuullisuusiltapäivän torstaina ennen juhannusta. VASEKin kiertotalouden projektipäällikkö Göran Östberg ja projektipäällikkö Tomas Knuts Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordiasta kutsuttiin paikalle kertomaan kestävästä kehityksestä ja johtamaan keskustelua siitä, miten kestävyys voidaan ottaa yrityksessä huomioon käytännössä. Östberg ja Knuts muun muassa haastattelivat yrityksen johtoa saadakseen tietää, miten tällainen edelläkävijä yritys ottaa huomioon vastuullisuuden ja kestävän kehityksen.

20220623 142715 orapacGöran Östberg, Tomas Knuts, Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidström ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholm

Pakkauksia valmistava Orapac Oravaisista Vöyriltä asettaa vuosittain toiminnalleen yhden tai useamman ympäristötavoitteen. Yritys järjesti henkilökunnalleen vastuullisuusiltapäivän torstaina ennen juhannusta.

VASEKin kiertotalouden projektipäällikkö Göran Östberg ja projektipäällikkö Tomas Knuts Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordiasta kutsuttiin paikalle kertomaan kestävästä kehityksestä ja johtamaan keskustelua siitä, miten kestävyys voidaan ottaa yrityksessä huomioon käytännössä. Östberg ja Knuts muun muassa haastattelivat yrityksen johtoa saadakseen tietää, miten tällainen edelläkävijä yritys ottaa huomioon vastuullisuuden ja kestävän kehityksen.

Östberg nostaa esiin Orapacin kestävän tuotannon takaamiseksi tekemän systemaattisen työn.

–Ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi he ovat asiaan sitoutuneen henkilöstönsä avulla tehneet yhteistyötä sekä tavarantoimittajien että sidosryhmien kanssa. Yrityksen investoinnit ovat luoneet uusia mahdollisuuksia fiksummalle tuotannolle. Tämä osoittaa ja kannustaa siihen, että pienikin yritys voi tehdä paljon minimoidakseen omat ympäristövaikutuksensa, sanoo Östberg.

Iltapäivän lopussa pidettiin pieni workshop koko henkilökunnalle. Henkilökunta jaettiin pieniin ryhmiin, joista jokainen toi esille yhden hyvän idean ympäristön huomioon ottamiseksi. Nämä ideat käsittelivät esimerkiksi sähkön ja veden säästämistä sekä hukkamateriaalien vähentämistä uusia tuotteita valmistettaessa. 

– Saimme todella hyviä ideoita ja nämä parannusehdotukset tutkitaan kunnolla. Totesimme, että jo varttitunnin aikana syntyy helposti mahtavia asioita, kun vain istutaan alas ja keskustellaan yhdessä. Orapac on muuten tehnyt hienon ja selkeän vastuullisuusraportin, joka kannattaa lukea, vinkkaa Östberg.