Uutiset

Kesäbussi jatkaa tulevanakin kesänä liikennöintiä kolmen kunnan alueella

Viime kesänä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Visit Vaasa lanseerasivat yhteistyössä kesäbussin eli joukkoliikenneyhteyden alueemme suosituimpiin turistikohteisiin. Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittaman hankkeen tavoitteena oli käynnistää pilotti kävijämäärien lisäämiseksi eri yrityksiin ja vierailukohteisiin ympäristöystävällisemmällä tavalla. Kokeilu oli onnistunut. Ennen kesää 2022 kartoitettiin alueen kuntien halukkuutta yhteisrahoitukseen. Vaasa, Isokyrö ja Mustasaari suhtautuivat myönteisesti kesäbussitoimintaan, joten kesäbussi tulee saamaan jatkoa myös tulevana kautena.

mokkeiSvedjehamnin aitoa saaristolaistunnelmaa

Viime kesänä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Visit Vaasa lanseerasivat yhteistyössä kesäbussin eli joukkoliikenneyhteyden alueemme suosituimpiin turistikohteisiin. Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittaman hankkeen tavoitteena oli käynnistää pilotti kävijämäärien lisäämiseksi eri yrityksiin ja vierailukohteisiin ympäristöystävällisemmällä tavalla. Kokeilu oli onnistunut.

Ennen kesää 2022 kartoitettiin alueen kuntien halukkuutta yhteisrahoitukseen. Vaasa, Isokyrö ja Mustasaari suhtautuivat myönteisesti kesäbussitoimintaan, joten kesäbussi tulee saamaan jatkoa myös tulevana kautena. Viime kesältä kerätyistä tiedoista kävi ilmi, että Mustasaaressa suosituimmat kohteet olivat saaristossa; mm. Björköbyssä, Vallgrundissa ja Raippaluodossa.

– Uskon, että tänä kesänä kesäbussi on vielä suositumpi. Odotettavissa on enemmän ulkomaisia turisteja ilman autoa esimerkiksi Uumajasta tai lentäen muualta Euroopasta. Viime kesänä meillä vieraili lähinnä kotimaisia turisteja omalla autollaan, sanoo VASEKin projektipäällikkö Peter Källberg, joka toteutti pilottiprojektin kesällä 2021.

Kestävä matkailu on koko alueen tavoite. Bussiliikenne eri kohteisiin vähentää yksityisautojen liikennemäärää ja pysäköintialueille kohdistuvaa painetta suosituimmissa kohteissa sekä auttaa tarjoamaan ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon. Jatkossa Visit Vaasa huolehtii Kesäbussin operatiivisesta toiminnasta. VASEK tukee palvelun kehittämistä. Ajantasaisin tieto kohteissa toimivista yrityksistä, bussien reiteistä ja aikatauluista tulee löytymään Visit Vaasan verkkosivuilta.

Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson odottaa vilkasta matkailukesää; kiinnostus aluettamme kohtaan on suurta. Hän kehottaa myös alueen omia asukkaita käyttämään palvelua. –Muistakaa hyödyntää kaikki mahdollisuudet eri kohteissa; joistain kohteista voi esimerkiksi vuokrata pyörän tai vaeltaa. Maailmanperintöalueella on eri pituisia pyöräily- ja vaellusreittejä, lisää Jansson.

Tagit: