Uutiset

Jos yritystoiminta on ajautunut umpikujaan, velkajärjestelyyn pääseminen voi auttaa

14.8.2015
-

Vuoden alusta lähtien myös pienyrittäjät pääsivät velkajärjestelyiden piiriin. Velkaongelmiin joutuneen henkilöyhtiön (ky, ay) tai toiminimiyrittäjän elinkeinotoiminnan velat voidaan järjestellä, ja kannattava yritystoiminta voi jatkua, mikäli yritystoiminta on ollut melko pienimuotoista ja perustuu pääasiassa yrittäjän työpanokseen.

velkaneuvonta2 kuvitus 600pxVuoden alusta lähtien myös pienyrittäjät pääsivät velkajärjestelyiden piiriin. Velkaongelmiin joutuneen henkilöyhtiön (ky, ay) tai toiminimiyrittäjän elinkeinotoiminnan velat voidaan järjestellä, ja kannattava yritystoiminta voi jatkua, mikäli yritystoiminta on ollut melko pienimuotoista ja perustuu pääasiassa yrittäjän työpanokseen. Velkajärjestelyillä voidaan turvata niin yrittäjän itsensä kuin mahdollisten työntekijöidenkin työpaikat.

Velkajärjestelyyn hakeudutaan velkaneuvonnan kautta. Vaasan seudulla velkaneuvontapalveluita hoitaa Vaasan kaupunki. Velkaneuvonnasta pyydetään VASEKilta lausuntoa asiakkaan tilanteesta ja ohjataan asiakas VASEKille neuvontaan.

– Toki toivoisimme, että asiakkaat ottaisivat meihin yhteyttä jo ennen, kuin tilanne on niin paha, että pitää velkajärjestelyihin turvata, mutta jos kuitenkin siinä tilanteessa ollaan, teemme kaikkemme selvittääksemme yrityksen elinkelpoisuuden ja mahdollisuudet selvitä veloista, kertoo lausuntoja antava yritysneuvoja Antti Alasaari.

– Teemme yhdessä asiakkaan kanssa kartoituksen velkaantumisen laajuudesta, paljonko velkaa on ja mille tahoille. Sen jälkeen laadimme liiketoimintasuunnitelman, jossa esitellään miten yrityksen tilanne pystytään kääntämään terveempään suuntaan, Alasaari kertoo.

VASEK antaa tämän suunnitelman perusteella velkaneuvontaan arvion ja lausunnon, mitkä ovat yrityksen realistiset mahdollisuudet tervehtyä elinkelpoiseksi ja pystyä lyhentämään velkoja suunnitelman mukaisesti. Talous- ja velkaneuvoja tekee varsinaisen velkajärjestelyhakemuksen ja laatii esityksen käräjäoikeudelle päätettäväksi.

Vaasan seudun velkaneuvontapalveluista vastaa Vaasan kaupunki
Milloin yrittäjä voi saada velkajärjestelyn?

 

[contact_member,name=Antti Alasaari,id=10,details=Name-Designation-Phone-Email-MemberPhoto]

[contact_member,name=Kjell Nydahl,id=13,details=Name-Designation-Phone-Email-MemberPhoto]