Uutiset

EnergyVaasan ja Tanskan meriteollisuuden matchmaking -tilaisuus menestys Kööpenhaminassa

4.10.2013
-

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK järjesti Kööpenhaminassa 2.10.2013 yhdessä Invest in Finlandin ja Maritime Development Center of Europen kanssa tilaisuuden ”Green Maritime Solutions”.

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK järjesti Kööpenhaminassa 2.10.2013 yhdessä Invest in Finlandin ja Maritime Development Center of Europen kanssa tilaisuuden ”Green Maritime Solutions”.

Tanskan meriklusterin ja EnergyVaasan yhteinen B2B matchmaking -tilaisuus oli suunnattu yrityksille, jotka tarjoavat tai tarvitsevat meriteollisuuden ympäristöystävällistä teknologiaa ja ratkaisuja. Mukana verkostoitumassa oli myös viranomaisia, tutkijoita ja merenkulkualan organisaatioita.

Suomen Tanskan suurlähetystön residenssissä järjestettyyn tilaisuuteen osallistui kuusi yritystä Suomesta ja kymmenen Tanskasta. Suomesta mukana oli EnergyVaasan yrityksistä Wärtsilä, the Switch, Wapice, Vacon, VEO ja WE Tech Solutions Oy sekä Halton Marine Lahdesta. Tilaisuuden avasi Suomen Tanskan suurlähettiläs Ann-Marie Nyroos.

Tilaisuudeen avannut Tanskan suurlähettiläs Ann-Marie Nyroos (kuvassa keskellä) keskustelee Suomen ulkoministeriön edustajien kanssa.

Vihreän merenkulun ratkaisut olivat verkostoitumistilaisuuden keskiössä, sillä Itämeren alueella merenkulun ratkaisut ovat perinteisesti olleet vahvassa roolissa, mutta ovat nyt haasteiden edessä muun muassa koska aluksilta vaaditaan yhä enenevässä määrin energiatehokkaita ratkaisuja rikkidirektiivin voimaantulon ja kasvaneiden polttoainekustannusten vuoksi. Myös kilpailu alhaisten kustannusten maiden kanssa kovenee.

Tanskan meriklusteri panostaa merkittävästi myös pohjoiseen merenkulkuun. Kylmiin olosuhteisiin tarvitaan parasta saatavilla olevaa tekniikkaa. EnergyVaasan yritykset toivat Tanskaan useita kiinnostavia ratkaisuja.

VASEKin Senior Business Advisor Lasse Pohjala kertoo, että tilaisuudessa saatu palaute oli hyvin myönteistä:

– Ominaista Tanskan merialan markkinoille on se, että markkinoille pääsy vaatii pitkäjänteisyyttä, mutta tilaisuuden lähes 80 kahdenvälistä matchmaking -tapaamista varmasti edesauttoivat sitä suuresti. On todennäköistä, että tilaisuus järjestetään uudestaan. Kuulemani mukaan tapaamiset johtivat useisiin jatkoneuvotteluihin, Pohjala toteaa tyytyväisenä.

– Vaasan seudun energiaklusterin eli EnergyVaasan avainyritykset olivat paikalla ja tapasivat myös Tanskan meriklusterin johtavat laivanvarustajat, hehän tekevät päätökset laivoissa käytettävästä teknologiasta, Pohjala lisää.

Wärtsilän myynnin pääjohtajana Tanskassa toimii Jens Karlsson, joka myös piti tilaisuudessa puheenvuoron tulevaisuuden merenkulkuteknologiasta. Hänkin toivoi, että tilaisuus järjestetään uudelleen.

– Saimme mahdollisuuden kertoa näkemyksemme markkinoiden nykytilasta ja edessä olevista haasteista. sekä käydä aivan erityylisiä keskusteluja kuin normaalisti kokoushuoneissa käydään, Karlsson kiittelee.

Jens Karlsson (oikealla)

Lisätietoja

Lasse Pohjala
lasse.pohjala@vasek.fi
0400 629 388