Uutiset

Yritys on hyvissä käsissä

2.9.2013
-

Kurt Moliis osti entisen K-kaupan kiinteistön Korsnäsin kirkonkylän laidalta vuonna 1991 ja ryhtyi seuraavana vuonna venekauppiaaksi perustamalla Mr. Motors -myymälän. Perheen esikoinen Nicklas oli alusta lähtien yhtiön palveluksessa, ja myös nuoremmat veljekset Pontus ja Herman tulivat koulusta päästyään töihin Mr. Motorsiin.

Kurt Moliis osti entisen K-kaupan kiinteistön Korsnäsin kirkonkylän laidalta vuonna 1991 ja ryhtyi seuraavana vuonna venekauppiaaksi perustamalla Mr. Motors -myymälän. Perheen esikoinen Nicklas oli alusta lähtien yhtiön palveluksessa, ja myös nuoremmat veljekset Pontus ja Herman tulivat koulusta päästyään töihin Mr. Motorsiin.

Mr. Motors tunnetaan etenkin veneistä ja veneilyvarusteista, mutta siellä myydään myös ruohonleikkureita, mönkijöitä ja moottorikelkkoja. Mr. Motors myös huoltaa ja korjaa myymiään tuotteita. Yrityksen tilat ja palvelut ovat kasvaneet asteittain vuosien varrella, ja nykyään se tarjoaa asiakkailleen myös veneiden talvisäilytystä.

Mr. Motorsin sukupolvenvaihdos tapahtui lopullisesti tänä kesänä, kun yrityksessä jo pitkään työskennelleistä Niklas (oik.), Pontus ja Herman Moliisista tuli yrityksen omistajia. Sekä pojat että heidän vanhempansa Ann-Mari ja Kurt Moliis ovat tyytyväisiä tilanteeseen.

Pojat huolehtivat yritystoiminnasta

Kurt ja Ann-Mari Moliis ovat olleet eläkkeellä nyt viisi vuotta, ja pojat ovat tuona aikana huolehtineet yrityksen toiminnasta. Poikien lisäksi Mr. Motorsilla on kaksi vakituista työntekijää ja kesäaikana vielä yksi lisää. Nicklas ja Pontus vastaavat markkinoinnista ja myymälästä, ja Herman vastaa huollon toiminnasta.

– Paperihommat ovat pääosin minun harteillani, naurahtaa Nicklas.

Talviajan Kurt ja Ann-Mari viettävät mielellään Espanjan lämmössä, mutta kesäisin he palaavat Suomeen. Vaikka Kurt onkin eläkkeellä, hän löytää kesäsesongin aikana usein jotain puuhasteltavaa Mr. Motorsilla.

– Autan mielelläni esimerkiksi kuljettamalla veneitä myymälästä asiakkaalle tai hakemalla niitä valmistajalta myymälään, jottei poikien tarvitse käyttää siihen työaikaa. Tämän kesän pisimmän veneenkuljetusreissun tein Saimaalle, Kurt kertoo.

Sukupolvenvaihdos tänä kesänä

Mr. Motorsissa tapahtui sukupolvenvaihdos tänä kesänä, kun yrityksen osakkeet siirtyivät virallisesti poikien omistukseen. Ennen prosessin käynnistämistä Moliisit keskustelivat asiasta VASEKin yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahlin kanssa, joka on tullut tutuksi vuosien varrella erilaisissa yritystoiminnan kehittämistilanteissa. Nydahlin lisäksi Benita Öling Ernst&Youngilta auttoi joustavasti sujuneen sukupolvenvaihdoksen käytännön toteuttamisessa. Sukupolvenvaihdoksen myötä Nicklas, Pontus ja Herman omistavat nyt kukin kolmanneksen Mr. Motorsista.

– Virallinen sukupolvenvaihdos ei käytännössä tunnu juuri miltään, sillä pojat ovat olleet mukana yrityksen toiminnassa jo pitkään, Kurt miettii. – Tuntuu kuitenkin hyvältä tietää, että yritys on hyvissä käsissä ja kaikki pojat ovat olleet itse halukkaita jatkamaan yritystoimintaa.

– Me olemme onnekkaita, kun kaikki pojat ovat halunneet jäädä töihin perheyritykseen ja asuvat lapsineen lähellä meitä. Uskon, että pojat tulevat hyvin toimeen keskenään myös yritystä pyörittäessään, Ann-Mari huomauttaa.

Ruohonleikkurit ovat veneiden
ohella tärkeimpiä kesän sesonkituotteita.

Kesäsesonki on kiireisin

Mr. Motorsin kiireinen kesäsesonki alkaa jo huhtikuussa ja päättyy vasta syys- tai lokakuussa. Tuona aikana taotaan noin 70 prosenttia yrityksen liikevaihdosta. Valtaosan siitä muodostavat veneet ja veneilytarvikkeet.

– Sesonki näkyy myös verstaalla ja meillä onkin kesäisin yksi ylimääräinen työntekijä huollon puolella, Herman kertoo.

Huoltoa työllistävät niin Mr. Motorsin edustamien tuotteiden merkkihuollot kuin muutkin korjaukset.

– Vaikka kesä on kiireistä aikaa, pyrimme kukin pitämään pari viikkoa lomaa ja lataamaan akkuja myös kesken kesäsesonkia, Pontus sanoo.

 

Moottorin vuosihuoltoa tekevä Tom Mannfolk on työskennellyt Mr. Motorsissa jo reilut pari vuotta.

 

Teksti ja kuvat: Johanna Haveri, Viestintä Oy Prowomedia