Nyheter

VASEK erbjuder intensivare företagsrådgivning åt företag i Lillkyro

28.8.2014
-

Under sitt möte onsdagen den 27.8 beslöt Vasa stads områdesnämnd för Lillkyro att de köper tjänster från Vasaregionens Utveckling Ab VASEK för att förverkliga Lillkyros landsbygdsprogram.

Under sitt möte onsdagen den 27.8 beslöt Vasa stads områdesnämnd för Lillkyro att de köper tjänster från Vasaregionens Utveckling Ab VASEK för att förverkliga Lillkyros landsbygdsprogram.

Landsbygdsprogrammet ska stöda näringslivet och företagen i Lillkyro. Målsättningen med programmet är att Lillkyro ska bli ännu mer företagsamt och livskraftigt. Enligt det nya avtalet kommer VASEK att förutom den nuvarande företagsrådgivningen även att planera olika infotillfällen och evenemang som är riktade till företagare i området.

Företagen kan även ansöka om företagsrådgivningssedlar från Lillkyro områdesnämnd. Dessa sedlar kan användas till exempel till att köpa sakkunnighjälp gällande exempelvis marknadsundersökningar, genomförandet av kortare marknadsföringskampanjer, vidare utbildning av personalen, eller personalens välmående och arbetsmiljöns utveckling. Företagsrådgivningssedlarna kan täcka högst 50 % av den köpta tjänstens summa och en sedel kan vara värd högst 2 000 euro. VASEKs uppgift är att berätta om dessa sedlar åt företagarna och aktivera dem till att utnyttja sedlarna.

– Under hösten kommer vi att ordna infotillfällen åt företagare om till exempel marknadsföring, ägar- och generationsskiften, samt TE-centralens och NTM-centralens tjänster. Nu har företagarna möjlighet att höra om aktuella ärenden och ännu till nära hemmet, så det är bara att komma med, uppmuntrar företagsrådgivare Antti Alasaari som ansvarar för landsbygdsprogrammet.

– Vi kommer att erbjuda företagsrådgivning precis som förr, men nu lägger vi extra vikt på att utreda utvecklingsbehoven hos de företag som varit verksamma 1–3 år. Men om företagaren har något problem lönar det sig inte att sitta och vänta på att vi ska ta kontakt, utan ringa själv och boka ett möte, påminner Alasaari.

Närmare uppgifter

 

Vasaregionens Utveckling Ab VASEK
företagsrådgivare Antti Alasaari
044 512 6613
antti.alasaari@vasek.fi