Nyheter

Tillväxtstigens segrarföretag i Vasaområdet har valts

7.6.2016
-

Till segrare i tillväxtprogrammet Vasa Tillväxtstig inriktat på företag i Vasaområdet har utsetts Taktiko Solutions som har produktifierat ett hjälpmedel för taktisk träning avsett för tränare i bollsporter.

IMG 2877Till segrare i tillväxtprogrammet Vasa Tillväxtstig inriktat på företag i Vasaområdet har utsetts Taktiko Solutions som har produktifierat ett hjälpmedel för taktisk träning avsett för tränare i bollsporter. Hedersomnämnande fick transport- och speditionsbolaget Oy Aha Logistics Ltd. Företagen avancerade till den riksomfattande finalen Kasvu Open i vilken de bästa tillväxtföretagen i serien start again och start up utsågs.

Företagen valdes ut bland sammanlagt 10 företag som igen gallrades ut bland 18 sökande för en två dagar lång sparringsprocess.
Enligt juryn var det slutligen den unika tjänsten som lyfte fram Taktiko som segrare liksom företagets stora möjligheter till uppskalning och internationalisering.

– Teamet har verkligen utfört ett systematiskt och noggrant grundläggande arbete, trots att deras idé inte är gammal. Det märks på allting att Taktiko inte är deras första företag, säger jurymedlemmen, företagsrådgivare Mikael Hallbäck vid Vasaregionens Utveckling Ab VASEK.

Transportbolaget Oy Aha Logistics Ltd igen som opererar till lands, till sjöss, i luften, och längs järnvägen både i Finland och utomlands har enligt juryn mycket väl lyckats visa vad det duger till i konkurrensen inom branschen.
– Teamet återspeglar bra energi, trovärdighet och engagemang.

En avgiftsfri två dagars sparring av experter fick också Veslatec Oy, Voneax Oy och Ab Sparal Oy från Vasa, Foodwest Oy och Naviplan Oy från Seinäjoki, PeTec Engineering Oy och Fubicom ab Oy från Korshom och Arvokuva från Björneborg.

I juryn ingick förutom Mikael Hallbäck Marko Koski (Fiban), Tauno Kekäle (Vasa yrkeshögskola, juryns ordförande), Juha Häkkinen (Österbottens handelskammare) och Timo Kalliomäki (Nordea).

Segraren och mottagaren av hedersomnämnandet går vidare till den nationella finalen, Kasvu Open Karnevalen, som ordnas den 26 - 27.10.2016 i Jyväskylä. Sammanlagt 80 företag från tillväxtstigarna når den nationella finalen. I år ordnas det sammanlagt 25 tillväxtstigar inom olika branscher och områden.

Tillväxtstigen i Vasa förverkligas av de regionala aktörerna Vasa yrkeshögskola, Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, Österbottens handelskammare och de nationella partnerna Finnvera, Sonera och Nordea.

Närmare uppgifter
Mikael Hallbäck, företagsrådgivare Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, 040 5959706, mikael.hallback@vasek.fi

Maria Häkkinen, faciliterare för Tillväxtstigen, Kasvun Roihu Oy, tfn 045 130 3751 maria.hakkinen@kasvunroihu.fi