Nyheter

TietyEVRY utvidgar sin verksamhet i Vasa – omkring 160 nya arbeten

TietoEVRY julkaisi 13.1.2021 tiedotteen IT-tukipalveluidensa yhtenäistämisestä osana TietoEVRYn integraatiota. Vaasan seudulle tämä tarkoittaa hienoja uutisia, sillä muutoksen myötä TietoEVRY laajentaa Vaasan toimintaansa ja avaa kaupunkiin uuden IT-tukipalveluiden yksikön suomen- ja ruotsinkielisten asiakkaiden palvelemiseksi.

TietoEVRYTietoEVRY publicerade den 19 januari 2021 ett pressmeddelande om förenhetligande av sina IT-stödtjänster som en del av TietoEVRYs integration. För Vasaregionens del innebär detta goda nyheter, eftersom i och med förändringen utvidgar TietoEVRY sin verksamhet i Vasa och öppnar en ny enhet för IT-stödtjänster i staden för att betjäna finsk- och svenskspråkiga kunder. I Vasaenheten öppnas cirka 160 nya arbeten inom IT-stödtjänster.

Rekryteringarna inleds redan den här veckan och de fortgår fram till hösten 2021. TietoEVRYs nuvarande lokaler i Vasa har redan delvis utvidgats och kommer att utvidgas mera. 

– Det är fint att utvidga vår verksamhet i Vasa samt att vara med och utveckla områdets näringsliv. Tvåspråkiga och framåtskridande Vasa är en internationell stad med mångsidigt kunnande och ett omfattande högskolenätverk, säger TietoEVRYs Finlands landschef Satu Kiiskinen och fortsätter:

– Vårt mål är att skapa högklassiga kunderfarenheter – vi kommer att skapa i vår Vasaenhet intressanta och omväxlande uppgifter inom IT-stödtjänster och erbjuder en utsiktspunkt för den snabbt framåtskridande teknologisektorn samt möjligheten att utvecklas och växa som IT-proffs som en del av en internationell gemenskap med 24 000 experter. Jag välkomnar varmt alla sökande som är intresserade av teknologisektorn.

 – Vi är mycket glada över TietoEVRYs betydande satsning på Vasa. Bolaget med global verksamhet kommer att ytterligare utvidga nätverken för internationell affärsverksamhet i regionen och särskilt föra in stark digitaliseringsexpertis till regionens energiindustrikluster. Vasa och regionens aktörer har redan tidigare samarbetat framgångsrikt med TietoEVRY bland annat inom vårt Data Platform-projekt för att nå stadens och samhällets koldioxidneutralitetsmål, berättar Vasa stadsdirektör och Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs styrelseordförande Tomas Häyry.

Även VASEKs vd Stefan Råback gläds åt samarbetet:

– Den starka utvidgningen av TietoEVRYs verksamhet i Vasaregionen stärker avsevärt EnergyVaasa-klustret. Resultatet av Invest In-arbetet som vi gör tillsammans med Vaasa Parks är ett fint bevis på hur Vasaregionens näringsliv främjas i samarbete med olika organisationer. Vi fortsätter arbetet med att stöda TietoEVRYs regionala nätverksarbete, bland annat relaterat till rekrytering av kunnig arbetskraft.

 

Nyheten har uppdaterats 19.1. kl. 17.19.
Länken till rekryteringssidan tillagts 20.1.2021

Taggar: