Nyheter

Svensk bussresearrangör tar turister till Vasaregionen

9.4.2014
-

Den svenska bussresearrangören Göstas buss från Umeå är en av de svenska researrangörerna, som kommer att ordna turistresor till Vasaregionen under sommaren 2014. Företagets intresse för Vasaregionen fick sin början då en representant från Göstas buss träffade Botnia Marketing -projektets projektchef Peter Källberg hösten 2013.- Deras nyfikenhet på att ordna...

Den svenska bussresearrangören Göstas buss från Umeå är en av de svenska researrangörerna, som kommer att ordna turistresor till Vasaregionen under sommaren 2014. Företagets intresse för Vasaregionen fick sin början då en representant från Göstas buss träffade Botnia Marketing -projektets projektchef Peter Källberg hösten 2013.
- Deras nyfikenhet på att ordna resor till Vasa och Österbotten var direkt stort. Vasaregionens Turism Ab skickade förslag på sevärdheter till dem och på basis av förslagen lade researrangörerna upp ett program, som innehöll det som de ville se i vår region. Sedan kontaktade de mig och bad mig visa runt, berättar Källberg.

Två representanter från Göstas buss kom till Vasaregionen den 7.4 för att bekanta sig med regionens sevärdheter. Tillsammans med Källberg besökte de bland annat också från svensk television bekanta Strömsö, där de visades runt av en guide, och Kvarkens skärgård, där de fick smaka på lokalt producerade matvaror.
- Besöket till Vasaregionens turism Ab var lärorikt, för där fick de höra om många nya sevärdheter. Till exempel Söderfjärdens meteoritkrater, regionens svenskspråkiga sommarteatrar och Nuukuuren museo i Laihela var allt nytt men väldigt intressant för dem. Dessa nyheter fick researrangörerna övertygade om att sommarens resor inte blir de enda som de ordnar hit, menar Källberg.

 

Viktoria Larsson och Kjell-Åke Hansson från Göstas buss visas runt på Strömsö av Elisabeth Morney (till höger).


Han säger att en sak som Vasaregionen vinner på är att alla regionens sevärdheter ligger relativt nära varandra.
- Enligt researrangörerna måste de åka buss från Umeå i flera timmar för att komma till intressanta destinationer. Då de kom hit fick de först åka fyra timmar med båten och röra sig fritt ombord. Sedan ligger alla destinationer inom korta körsträckor från Vasa.

Enligt Källberg är fallet med Göstas buss ett bra exempel på de resultat som nås via regionens samarbete inom turismen.