Nyheter

Stefan Råback till SEKES styrelse

Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry valitsi vuosikokouksessaan 21.11.2019 yhdistykselle hallituksen vuodelle 2020.

Ny styrelse för Finlands Regionala Utvecklingsorganisationer rf (SEKES ry)

Finlands Regionala Utvecklingsorganisationer rf (SEKES ry) valde på sitt årsmöte 21.11.2019 en ny styrelse för föreningen för år 2020. Till styrelseordförande valdes vd Elina Pekkarinen från Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab (Keuke).

– Utvecklingsbolagen står i centrum för det arbete som utförs för att stärka livskraften i sina regioner. De har även en betydande roll som företagens fönster till offentliga och privata företagstjänster. Jag anser detta Team Finland-aktiga samarbete vara en viktig del av det arbete som görs för att förbättra tillgången till företagstjänster i hela Finland, konstaterar Pekkarinen och fortsätter:

– Utvecklingsbolagens sakkunniga utgör en central kontaktyta för företagskunder: år 2018 arbetade SEKES medlemsorganisationer mera ingående med cirka 30 000 företag och allt som allt var antalet företagskontakter över 100 000.

SEKES styrelsemedlemmar 2020 är

  • Elina Pekkarinen, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab (Keuke), ordförande
  • Risto Alaheikka, Pyhäjärven Kehitys Oy
  • Ari Eklund, Prizztech Oy
  • Jouko Laitinen, Navitas Kehitys Oy
  • David Lindström, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy
  • Jyrki Moilanen, Yrityssalo Oy
  • Pasi Pitkänen, Brahestadsregionens utvecklingscentral
  • Stefan Råback, Vasaregionens Utveckling Ab VASEK
  • Terho Savolainen, Iisalmen Teollisuuskylä Oy
  • Sari Turtiainen, Pudasjärven Kehitys Oy

Styrelsens sakkunnigmedlemmar är Jarkko Huovinen från Kommunförbundet, Satu Grekin från Företagarna i Finland och Susanna Kallama från Nyföretagarcentralerna i Finland.

– Enligt min mening är det viktigt att vara med i vår takorganisation SEKES verksamhet, eftersom den erbjuder ett omfattande nätverk i hela landet och gör det möjligt att dela med sig av god praxis i utvecklingsbolagsverksamheten. Dessutom har SEKES en viktig roll som gemensam representant för sina 49 medlemsorganisationer i det nationella företagstjänstsystemet, kommenterar Stefan Råback om sitt val.

Tilläggsinformation:
SEKES rf:s verksamhetsledare Jaakko Helenius
0500 498 020
jaakko.helenius@sekes.fi 

Finlands Regionala Utvecklingsorganisationer rf (SEKES ry) utgörs av utvecklingsbolagen, som ägs av städer och kommuner, samt näringslivsaktörer runtom i landet. SEKES-nätverket har en betydande roll som förstärkare av företagens konkurrenskraft och regionala livskraftighet. SEKES har 49 ordinarie medlemmar och som samfundsmedlemmar Företagarana i Finland, Nyföretagarcentralerna i Finland, Kommunförbundet samt föreningen för utvecklingsbolag EURADA.

 

 

Taggar: