Nyheter

Statistisk information om Vasaregionen – senaste information för alla

VASEK har publicerat en statistiktjänst där man samlat in den viktigaste statistiken som beskriver Vasaregionens befolkning, sysselsättning, företagsverksamhet och regionalekonomi samt regionens dragningskraft.

Oinen VaasaVASEK har publicerat en statistiktjänst där man samlat in den viktigaste statistiken som beskriver Vasaregionens befolkning, sysselsättning, företagsverksamhet och regionalekonomi samt regionens dragningskraft.

Utvecklingsdirektör Riitta Björkenheim säger att statistiken över regionen verkligen är välbehövlig:

– Tidigare har vi varit tvungna att samla in statistisk information från olika källor, men nu har vi den viktigaste statistiken på ett ställe. Och dessutom är statistiken så aktuell som det överhuvudtaget är möjligt att få.

Vasa stads strategi- och projektplanerare Maria Backman påminner att samma statistiska information finns även på vasa.fi-webbsidorna.

– Från tjänsten kan man ladda ner statistik även i pdf-, PowerPoint- eller bildformat. Statistiken i tjänsten uppdateras automatiskt beroende på hur informationsleverantörerna publicerar uppdaterad statistik.

– Vasaregionen hör till de mest framgångsrika områdena i landet. För vissa delar av statistiken har vi valt några intressanta städer att jämföra oss med för att kunna positionera oss när vi analyserar statistiken. Många intressanta synpunkter framgår och konkretiseras av statistiken, såsom den årliga cykliska flyttningsrörelsen till och från en betydande högskolestad, konstaterar Stefan Råback, VD på VASEK.

Den nu publicerade statistiktjänsten har genomförts av VASEK i samarbete med Vasa stad och MDI, konsultbyrå i regionutveckling.

 

Taggar: