Nyheter

#Snöörit var en publiksuccé - vinnaren kvitterade ut 10 000 euro

2.5.2017
-

Realityserien #Snöörit vars stjärnor var teknikstuderande vid Vasa universitet och Vasa yrkeshögskola lockade en jättepublik: på Youtube visades den i 642 802 minuter, hela 1,5 år. På Facebook nådde serien 82 procent av sin målgrupp som bestod av unga i åldern 18–24 år.

SanteriSnooriRealityserien #Snöörit vars stjärnor var teknikstuderande vid Vasa universitet och Vasa yrkeshögskola lockade en jättepublik: på Youtube visades den i 642 802 minuter, hela 1,5 år. På Facebook nådde serien 82 procent av sin målgrupp som bestod av unga i åldern 18–24 år.

Seriens vinnare blev Santeri Nyrönen som studerar elteknik på Vasa yrkeshögskola. Han kammade hem 10 000 euro för sina videor som bäst ansågs tilltala målgruppen. Priset sponsrades av VEO Oy, som specialiserar sig i automations- och eltekniska lösningar, Vasa stad och Vasaregionens Utveckling Ab VASEK.

Santeris Youtube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCw7to3SlqwYpGP9KjEal2Ew

– På sommaren planerar jag att resa till Kroatien men annars kommer jag att investera största delen av vinstpengarna, säger Nyrönen.

Syftet med serien #Snöörit var att öka intresset bland unga för studier i teknik i Vasa, där det finns ständigt behov av kunniga människor inom branschen. På universitetets och yrkeshögskolans campus i Brändö studerar 2500 blivande ingenjörer och diplomingenjörer. Högskolepartners har ett framgångsrikt samarbete inom teknikundervisningen och i undervisningens innehåll lägger man speciell vikt på Vasaregionens energiteknologikluster, som är Nordens ledande. Klustret sysselsätter 11 000 experter i regionen och producerar över 30 procent av Finlands energiteknologiexport och över fem procent av hela Finlands export.

#Snöörit-kanalerna
Presentationsvideo #Snöörit: https://www.youtube.com/watch?v=WeycRmuDMwI
#Snöörit på Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC4OiJQc1-vfc1hjjPq4zXYA
#Snöörit på Facebook: https://www.facebook.com/vaasansnoorit/
#Snöörit på Instagram: https://www.instagram.com/vaasansnoorit/
#Snöörit webbplats: https://snöörit.fi

Närmare information

Om seriens tittarsiffror och hur bra den nådde sin målgrupp
Seriens producent Mikko Vartiainen, C2 Advertising, tfn 040 563 6717, mikko@c2.fi

Uppgifter om antalet ansökningar till Vasa universitets tekniska utbildningar:
Vice-direktör Francesca Cucinotta, universitets tjänster, Vasa universitet, tfn 029 449 8137, francesca.cucinotta@uva.fi

Bakgrund och mål för serien:
Tarja Gromov, Marketing and Communications, Vasa universitet, tfn 040 520 3526, tarja.gromov@uva.fi

Pressmeddelande om lansering av serien 13.1.2017

 

[contact_member,name=Mari Kattelus,id=4,details=Name]