Nyheter

Sätt ny kurs på företagandet-turné i Vasaregionens kommuner 24.8–8.9

6.8.2015
-

VASEK bjuder på kaffe, bulla och värdefulla tips

VASEK bjuder på kaffe, bulla och värdefulla tips

vasek kapea 18På infokvällarna kan du träffa bland annat Startias direktör Tommi Virkama (t.v.), företagsrådgivarna Antti Alasaari, Sari Saarikoski och Mikael Hallbäck (t.h.) samt Kjell Nydahl som är chef för företagstjänster (andra från höger).

Vasaregionens Utveckling Ab VASEK och Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia går på turné i slutet av augusti. Under ett par veckor ordnar vi infokvällar i alla kommuner inom VASEKs verksamhetsområde, dvs. i Vörå, Korsholm, Storkyro, Laihela, Korsnäs och Malax. Turnén avslutas med öppet hus på VASEKs kontor på Nedre torget i Vasa.

– Egentligen är vi företagsrådgivarna ständigt ute på fältet för att besöka företagare, och i några av kommunerna kan man komma och träffa våra företagsrådgivare på kommungården, där de regelbundet har jourtider. Men en sådan här informationsturné har vi inte haft på ett tag, preciserar Kjell Nydahl som är chef för företagstjänster.

– Många företagare känner väl sin egen företagsrådgivare men nu har de möjlighet att träffa också de andra som ger råd i företagsärenden och höra vad de har för specialkunnande. De som planerar starta eget får på infokvällarna höra hur Nyföretagscentret Startia kan hjälpa dem. Och alla är säkert intresserade speciellt av de olika möjligheterna till företagsstöd, säger Startias direktör Tommi Virkama.

Programstommen är riktgivande, eftersom programmet skräddarsys separat för varje infokväll enligt önskemål:

– När du anmäler dig, berätta också vad du skulle vilja höra på infokvällen och vilka frågor du vill ha svar på. Vi skräddarsyr innehållet för kvällen så att det så bra som möjligt svarar på deltagarnas önskemål, tipsar Nydahl. – Kom ihåg att anmäla dig i god tid!

– Turnén avslutas med öppet hus och kaffebjudning på vårt kontor på Nedre torget. Det lönar sig att komma och bekanta sig med våra tjänster, prata med företagsrådgivarna på tu man hand eller boka tid för en senare träff, säger Virkama.

Infokvällar:

Måndag 24.8 kl. 17.30–20 Kommungården i Vörå
Onsdag 26.8 kl. 17.30–20 Korsholms ämbetshus
Torsdag 27.8 kl. 17.30–20 Kommunhuset i Storkyro
Tisdag 1.9 kl. 17.30–20 Kommunhuset i Laihela
Onsdag 2.9 kl. 17.30–20 Kommunkansliet i Korsnäs
Torsdag 3.9 kl. 17.30–20 Kommungården i Malax
Tisdag 8.9 kl. 13–16 Öppet hus på VASEKs kontor (Nedre torget 1A)

Informationskvällarna i Storkyro, Laihela och Vasa hålls på finska men frågor och kommentarer kan ställas också på svenska.

Anmäl dig här

 

[contact_member,name=Kjell Nydahl,id=13,details=Name-Designation-Phone-Email-MemberPhoto]

[contact_member,name=Tommi Virkama,id=14,details=Name-Designation-Phone-Email-MemberPhoto]