Nyheter

Rekryteringsevenemangens budskap: Experter behövs!

22.11.2017
-

Först The EnergyDay, nu KnowHow-mässan och sedan evenemanget Contact i januari. Studerande i Vasaregionen skäms nu bort med en rejäl dos kunskap om EnergyVaasa.

rekrymark juttukuva2Först The EnergyDay, nu KnowHow-mässan och sedan evenemanget Contact i januari. Studerande i Vasaregionen skäms nu bort med en rejäl dos kunskap om EnergyVaasa.

– Energidagen på Vasa universitet i förra veckan lockade ett stort antal studerande som var intresserade av företagen inom energibranschen. Men alla besökare var inte energi- eller teknikstuderande utan på plats fanns även sådana som studerar ekonomi och förvaltning. I EnergyVaasas monter försäkrade vi dem om att det finns arbetstillfällen i regionens energikluster även för dem och inte enbart för ingenjörer, berättar marknadsföringschef Mari Kattelus.

I dag inleds KnowHow-mässan i Botniahallen och regionens spetsföretag ABB, Wärtsilä, The Switch, Vasa elektriska och Danfoss samlas i EnergyVaasas gemensamma monter:

– På KnowHow-mässan hoppas vi få träffa framtidens experter och vi vill visa ungdomarna att regionens företag samarbetar på en mycket konkret nivå, dvs. alla samsas i samma mässmonter trots att man tävlar om samma experter, vilket Kattelus tackar för.

I januari står evenemanget Contact på tur. Contact ordnas av studentkåren vid Vasa universitet och där försöker studerande komma över såväl traditionellt sommarjobb som plats för examensarbete.

– Av EnergyVaasa-företagen deltar åtminstone ABB, Wärtsilä, The Switch och Danfoss med en gemensam monter, men fler företag kommer även att delta. Spetsföretagen erbjuder garanterat eftertraktade möjligheter till sommarjobb och att göra sitt examensarbete. På en mässa är det enkelt att närma sig företagens representanter för att diskutera till exempel vilka krav som ställs för olika uppgifter, påminner Kattelus.

EnergyVaasa deltar i rekryteringsevenemangen i Vasaregionen för att man vill få speciellt högskolestuderande i Vasa att bekanta sig med företagen inom energiklustret och de karriärmöjligheter som dessa erbjuder.

– Den som jobbar i ett av energiklustrets företag har möjlighet att skapa sig en internationell karriär. Förhoppningsvis känner alla som studerar i regionen till detta och tar det i betraktande när de funderar på sina framtidsplaner. Vi hoppas att de som kommit från andra orter för att studera i Vasa blir kvar här efter examen och att de som åkt för att studera på annan ort återvänder hit, för experter behövs, försäkrar Kattelus.

 

[contact_member,name=Mari Kattelus,id=4,details=Name]