Nyheter

Positiv atmosfär på underleverantörsmässan – det börjar gå bra för företagen

3.10.2017
-

Underleverantörsmässan Alihankinta samlar varje år industriföretag, experter och beslutsfattare till en tre dagar lång mässa i Tammerfors. Den internationella mässan som i år ordnades 26–28.9 lockade 17 684 besökare. Tusen utställare från 20 olika länder deltog i mässan.

AHmessut1Företagen från Vasaregionen deltog på traditionellt sätt med såväl egna mässavdelningar som en gemensam avdelning samordnad av Expo Österbotten. På EnergyVaasas imponerande avdelning fanns förutom VASEK åtta företag och organisationer knutna till EnergyVaasa: 3DBlomberg, Botnia Bolt, Citec, Mapromec, Nortech Metal, Palmet, Robotion och Valaja.

EnergyVaasas Communication & Brand Manager Hanna Alavillamo var nöjd med den uppmärksamhet som EnergyVaasas företag, vårens EnergyWeek och GigaVaasa har fått:

– Det kändes bra att se hur väl kännedomen om EnergyVaasa har spritt sig i vårt land. De flesta visste hur stor betydelse regionens energikluster har för hela landets ekonomi och i synnerhet regionens el- och automationsteknologi verkade vara mycket bekant. EnergyWeek som helhet intresserade mässpubliken och jag tror att vi lyckades locka nya besökare till vårt eget evenemang.

– Antalet besökare var stort och många pratade om behovet av att rekrytera. Med andra ord går industrin helt klart mot ljusare tider, sade företagsrådgivare Antti Alasaari när han kommenterade stämningen.

– Det var trevligt att se så många äkta leenden hos folk, vilket tyder på att man tagit sig upp ur den svacka av bekymmer som tyngt folks tankar. Både utställare och besökare var på gott humör och atmosfären förmedlade en framtidstro inom branschen, sade även Jani Maja chef för försäljningsgruppen på Tampereen Messut Oy i pressmeddelandet om underleverantörsmässan. AHmessut2Mässtemat partnernätverk syntes också tydligt på mässan:

– EnergyVaasas gemensamma avdelning på mässan är ett konkret bevis på att företagen i regionen samarbetar. Det finns äkta synergier mellan företagen, vilket är rätt unikt sett ur ett landsperspektiv, konstaterar Alavillamo.

Nästa gång ordnas mässan Alihankinta 25–27.9.2018 och då uppmärksammas att underleverantörsmässan firar 30-årsjubileum. Underleverantörsmässan Alihankinta 2018 fokuserar på utveckling av produktiviteten inom tillverkningsindustrin.

 

[contact_member,name=Hanna Alavillamo,id=35,details=Name]