Nyheter

Olje- och gasbranschen förbereder sig för ny tillväxt

16.9.2016
-

Nordic Gateway deltog 29.8–1.9 i Offshore Norther Seas (ONS) i Stavanger i Norge, som är världens näst största mässa för olje- och gasbranschen.

NordicGateway 1920x237px v4Nordic Gateway deltog 29.8–1.9 i Offshore Norther Seas (ONS) i Stavanger i Norge, som är världens näst största mässa för olje- och gasbranschen.

– Nordic Gateway handlar inte enbart om främjande av export utan mässbesökarna var intresserade av Vasaregionens energikluster som samarbetspartner och som en ny marknad, berättar Senior Business Advisor Lasse Pohjala från VASEK.

Mässan besöktes av 65 718 personer som kunde bekanta sig med 1214 utställare. På Nordic Gateways monter fanns fyra utställande företag medan som "inkastare" jobbade Nordic Gateway-teamets Riikka Ylikangas från Viexpo tillsammans med VASEKs Olav Nylund och Pohjala. Under fyra mässdagar informerade teamet över tusen mässbesökare om montern och företagen, och av dessa förde ungefär 100 närmare diskussioner om de utställda produkterna. Mässan var global och montern besöktes förutom av norrmän även intresserade från bland annat Danmark, Nederländerna och Stor-Britannien.

WP 20160830 10 45 41 Pro 600px

– Trots man tydligt kunde se den rådande lågkonjunkturen i branschen i Norge, berättade företagen som besökte vår monter hur de har trimmat sina operationer för att motsvara den befintliga efterfrågan samtidigt som de ändå förbereder sig för ny tillväxt. De nya leverantörerna och nya lösningarna var intressanta, beskriver Olav Nylund.

– Utgående från de här diskussionerna får jag nu skicka närmare information till de som var intresserade, och det är möjligt att den första träffen kommer att ordnas redan i september i Vasa, avslöjar Pohjala.

Möjligheten att bekanta sig med vilka affärsmöjligheter som finns i Norge erbjuds följande gång på mässresan till OTD (Offshore Technology Days) i Bergen 19 - 20.10.2016. Mera information fås av Lasse Pohjala och projektteamet Nordic Gateway.

 

Närmare uppgifter

[contact_member,name=Lasse Pohjala,id=15,details=Name-Designation-AdditionalInformation-Phone-MobilePhone-Email-MemberPhoto]

[contact_member,name=Olav Nylund,id=36,details=Name-Designation-AdditionalInformation-Phone-MobilePhone-Email-MemberPhoto]

 

EU ESR SV vertical 20mm rgb

havkraftEU 2014 2020 rgb