Nyheter

Nya tankar för Korsnäs företagare

8.11.2011
-

Korsnäs företagare ordnade en välbesökt företagarkväll måndagen 7.11.2011.

Korsnäs företagare ordnade en välbesökt företagarkväll måndagen 7.11.2011.

Föreningen håller på att planera ett näringslivsprojekt för växande företag och nyetableringar i Korsnäs och hade inkallat entreprenören och styrelseproffset Kaj Rönnlund för att få igång rätta tankegångar. Han möttes av ett drygt 40-tal företagare från Korsnäsbygden, som tog del av Rönnlunds presentation av vilka faktor som utmärker ett framgångsrikt företag.

 

Försäljningsdirektör Staffan Blom från Estlander & Partners och entreprenören Kaj Rönnlund föreläste för Korsnäs företagare om placeringar och företagande på måndagskvällen.

Kaj Rönnlund rekommenderade företagarna att tänka enligt den internationella "Blue Ocean Strategy".
- Undvik att konkurrera till döds i "den röda oceanen", som redan är full av konkurrenter, som slåss om samma kunder, förklarade han.
- Försök hitta en "blå ocean", skapa ett nytt marknadsområde, där du med hjälp av dina egna konkurrensfördelar och genom att fokusera på det du kan bäst gör all konkurrens irrelevant.

Det låter lätt när Kaj Rönnlund säger det, men han lovar att det fungerar såväl på stora som små företag. Åtminstone fick företagarna i Korsnäs något att tänka på.

Text och bild: Kenth Nedergård