Nyheter

Norwegian lanserar 1.11 ny inrikeslinje till Vasa från Helsingfors

24.10.2019
-

Norwegian fortsätter att utveckla linjenätet i Finland och lanserar ny inrikeslinje mellan Helsingfors-Vanda och Vasa. Med start första november kommer Norwegian att flyga mellan Helsingfors och Vasa två gånger i veckan, på måndagar och fredagar.

Boeing 737 800 Aircraft. Foto David Charles PeacockNorwegian fortsätter att utveckla linjenätet i Finland och lanserar ny inrikeslinje mellan Helsingfors-Vanda och Vasa. Med start första november kommer Norwegian att flyga mellan Helsingfors och Vasa två gånger i veckan, på måndagar och fredagar.

– Finland är en viktig marknad för oss, och vi är glada över att lansera en ny inrikeslinje i Finland och därmed bredda utbudet för våra resenärer. Vi ser fram emot att välkomna resenärer ombord våra nya och bränsleeffektiva flygplan, säger Magnus Thome Maursund, SVP Short Haul på Norwegian.

Norwegian fasar löpande in nya, bränsleeffektiva flygplan och har med en genomsnittsålder på 3,8 år en av de yngsta och mest miljöanpassade flygplansflottorna i världen.

Turismbranschens projektchef Peter Källberg från Vasaregionens Utveckling Ab VASEK är glad över en ny förbindelse till Helsingfors.

– Norwegians rutter betjänar både arbets- och fritidsresenärer. Flygen som opererar på måndagar och på fredagar passar bra även för studerande. Mångsidiga flygförbindelser är också en attraktionskraft då man söker ny kunnig arbetskraft till den energiska Vasaregionen. Vi hoppas naturligtvis att det finns gott om resenärer så att vi kanske i framtiden får flyg även till andra veckodagar.

– Norwegian erbjuder bra anslutningsmöjligheter från Helsingfors till Europa och annanstans i världen, påminner Källberg.

 

Bild: David Charles Peacock / Norwegian

Taggar: