Nyheter

Journalistbesök från Afrika

5.10.2016
-

En grupp afrikanska journalister besökte Vasa 3–4.10 för att bekanta sig med EnergyVaasas kunnande och företag.

RiinaHarkonen Westenergy 600pxRiina Härkönen presenterar Westenergy för gästerna.

En grupp afrikanska journalister besökte Vasa 3–4.10 för att bekanta sig med EnergyVaasas kunnande och företag. De nio journalisterna som deltog i resan representerade Algeriet, Egypt, Etiopien, Kenya, Marocko, Mosambik, Namibien, Nigeria och Sambia.

Förutom journalisterna också Finlands ambassadör i Nigeria Pirjo Suomela-Chowdhury samt två representanter från utrikesministeriet deltog i besöket. Gästerna var inbjudna av utrikesministeriet.

EnergyVaasas Communications & Brand Manager Hanna Alavillamo ledde gruppen för att bekanta sig med bland annat Wärtsilä och Westenergy samt presenterade EnergyVaasa-klustret och dess nyckeltal. Med marknadsföringschef Mari Kattelus bekantade gästerna sig med ABB.

– Gästerna var väldigt imponerade av det breda energiteknologikunnandet, som finns i vår region. Speciellt Westenergys moderna avfallshanteringsteknik väckte stort intresse och man ställde flera frågor angående tekniken. Naturligtvis presenterades världsnaturarvet Kvarken med dess stigande stenar och vi tog gästerna till skärgården för att njuta av naturen. En av gästerna vågade till och med simma i havet med en vattentemperatur på 8 grader, berättar Alavillamo.

 

KallesInnissa 600pxJournalistgrupp och värden i Kalle's Inn.

– Vi hoppas förstås att vårt energiteknologikunnande får synlighet i medierna i Afrika och på det sättet skulle nya dörrar i den afrikanska marknaden öppnas för våra företag. Möjligheterna där är ju enorma, berättar Kattelus.

Närmare uppgifter

[contact_member,name=Hanna Alavillamo,id=35,details=Name]