Nyheter

Finansiering och stöd för företag - bekanta dig med möjligheterna

2.11.2022
-

Bränslestödet kompenserar för plötsligt förhöjda priser på flytande bränslen i februari 2022 till följd av Rysslands attack mot Ukraina. Mikroföretag och små företag som är verksamma på landsbygden kan för sin del ansöka om stöd för att täcka en tredjedel av kostnaderna för övergången till förnybar energi.

pexels thisisengineering 3862384

Bränslestöd 

Bränslestödet kompenserar för plötsligt förhöjda priser på flytande bränslen i februari 2022 till följd av Rysslands attack mot Ukraina.

Bränslestödet består av ett transportstöd som utbetalas till transportföretag och ett brännoljestöd som utbetalas till arbetsmaskinföretag. Stöden kan sökas med samma ansökan via Statskontorets e-tjänst.

Ansökningstiden för båda stöden är 1.11.-30.11.2022.

Stöd för att täcka kostnader för övergången till förnybar energi

Mikroföretag och små företag som är verksamma på landsbygden kan fortfarande ansöka om stöd för att täcka en tredjedel av kostnaderna för övergången till förnybar energi. Med hjälp av stödet kan man skaffa till exempel solpaneler eller luftvärmepumpar och på detta sätt spara på elräkningen. Företag som är verksamma på landsbygden och som förädlar jordbruksprodukter kan få stöd till 35 procent av kostnaderna för investeringen och andra landsbygdsföretag kan få 30 procent i stöd. Ansökningstiden går ut 30.11.2022.

Övergången till förnybar energi stöds av EU:s medel för återhämtning. Investeringar i förnybar energi förutsätter inte att företaget växer, såsom vanliga företagsstöd på landsbygden.

Boka tid hos företagsrådgivare

Taggar: