Nyheter

Fick du ett textmeddelande av oss? Uppdatera ditt företags uppgifter i företags- och serviceregister

14.4.2022
-

Vasaregionens avgiftsfria företags- och serviceregister innehåller förutom företagens basuppgifter även vilka produkter och tjänster de erbjuder. Registret baserar sig i huvudsak på Patent- och registerstyrelsens företagsdatasystem. Företagsuppgifterna uppdateras även av VASEK vid sidan av den egna verksamheten, men den viktigaste informationskällan är företagen själva. Därför skickar vi vecka 16 textmeddelanden till företagen och uppmanar att uppdatera uppgifterna.

Foretagsregister banner

Vasaregionens avgiftsfria företags- och serviceregister innehåller förutom företagens basuppgifter även vilka produkter och tjänster de erbjuder. Registret baserar sig i huvudsak på Patent- och registerstyrelsens företagsdatasystem. Företagsuppgifterna uppdateras även av VASEK vid sidan av den egna verksamheten, men den viktigaste informationskällan är företagen själva. Därför skickar vi vecka 17 textmeddelanden till företagen och uppmanar att uppdatera uppgifterna.

– Då ni får ett textmeddelande av oss, är det tryggt att klicka på länken. Via länken kommer man till en blankett där man kan uppdatera uppgifterna. Man kan redan nu,  innan textmeddelandet kommer, bekanta sig med uppgifterna i företagsregistret, kontrollera företagets uppgifter och skicka en kontaktförfrågan via registret. Vi skickar sedan en uppdateringslänk via e-post, berättar kommunikationschef Johanna Hietikko-Koljonen.

För företagaren är det alltid gratis att finnas med i företags- och serviceregistret och att uppdatera sina uppgifter.

Beskriv företagets tjänster och produkter i serviceregistret

I företagsregistret finns även ett serviceregister:

– När man uppdaterar företagets uppgifter är det  på samma gång lätt att lägga till i vilken kategori företaget verkar. Företagets officiella, registrerade bransch avviker ofta en aning från vad företaget egentligen gör, därför är det lite enklare att hitta de olika tjänsterna via serviceregistret, påpekar Hietikko-Koljonen.

I företagsregistret kan man alltså söka företag utgående från namn, bransch, produkt eller tjänst.

– Det lönar sig absolut att sätta litet tid på att beskriva företagets verksamhet och tjänster, då hittar man företaget bättre. Kom ihåg att lägga in beskrivningarna både på finska och engelska.

Viktigt att uppdatera informationen regelbundet

Företaget kan när som helst via företagsregistret be att uppgifterna uppdateras.

– Man kan också meddela oss om man av någon anledning inte vill att ens företag finns med i regionens företagsregister, berättar Hietikko-Koljonen.

Företagare, gör såhär:

  1. Sök upp ditt företags uppgifter på adressen vasek.yrityshakemistot.fi. Om det inte finns någon e-postadress till ditt företag bland uppgifterna kan du skicka e-post till oss på adressen info@vasek.fi. Vi skickar dig uppdateringslänken per e-post.
  2. Meddela oss också om ditt företag saknas helt i registret.
  3. Vi skickar dig ett textmeddelande vecka 17. Uppdatera ditt företags uppgifter via länken i textmeddelandet.
  4. Om företagets uppgifter ändras, meddela ändringarna till info@vasek.fi eller via företagsregistret