Nyheter

En överblick av EnergyVaasa för norska gäster och utländska journalister

30.3.2015
-

En tolvpersoners grupp från Norge bekantade sig med EnergyVaasa och energibranschens storevenemang EnergyWeek den 17–19 mars. Samtidigt besöktes EnergyWeek av en grupp utländska journalister.

Norjalaisryhma 350pxEn tolvpersoners grupp från Norge bekantade sig med EnergyVaasa och energibranschens storevenemang EnergyWeek den 17–19 mars. Besöket ordnades i samarbete mellan Innovasjon Norge, VASEK och Viexpo; de två sistnämnda var värdar. Gruppen bestod av representanter för norska företagsföreningar och företagsnätverk samt för företag inom metall, el och IT. 

Samtidigt besöktes EnergyWeek av en grupp utländska journalister. Suvi Markko från VASEK och Robert Olander från Merinova stod värdar för den här niopersonersgruppen. Båda gruppernas intressen var delvis gemensamma och därför fick de båda på tisdagen delta i en minimässa där sex utvecklande företag – WeTech, Lumitar, Wapice, Uwira, Gambit Labs och Arcteq – presenterade sina företag och företagsidéer för gästerna.

Domus Bothnicassa 350pxUnder sin tre dagar långa besök erbjöds de norska gästerna en överblick av EnergyVaasas företag. Utöver minimässan deltog de i olika evenemang under EnergyWeek och besökte företagen Citec, Prohoc, Nimetec, SOP-Metal och VEO.

Business Advisor Lasse Pohjala säger att norrmännen var nöjda med att få en omfattande överblick över hur många och mångsidiga företag som ingår i EnergyVaasa.

– Vi hoppas att vi har 12 nya EnergyVaasa-ambassadörer i Norge tack vare detta besök och att de ska berätta om vår regions möjligheter för sina kontakter i Norge. Under företagsbesöken bytte gästerna och representanterna flitigt visitkort och det hördes många uppmaningar att kontakta den och den personen. ”Ta kontakt med den här personen och hälsa från mig” hörde jag många gånger, berättar Pohjala nöjt.

Yritysvierailu 350pxInnovasjon Norge hade önskat ett matchmakingmöte för besökets sista dag, torsdag. På mötet träffade de representanterna för 14 företag, som hade speciellt valts till mötet på grund av att de har sökt sig till marknaden i Norge.

– De utländska journalisterna fick också en dos av Kvarkens exotik vid sidan av EnergyWeek evenemangen och företagsbesöken. Mitt i världsarvsområdet fick de uppleva vinterns kanske finaste norrsken som en del av deras kvällsprogram, säger Suvi Markko leende.

 

[contact_member,name=Lasse Pohjala,id=15,details=Name-Designation-Phone-Email-MemberPhoto]

[contact_member,name=Suvi Markko,id=9,details=Name-Designation-Phone-Email-MemberPhoto]