Nyheter

Det är aldrig för tidigt att förbereda ett ägarskifte

26.11.2012
-

Det finns inga enkla eller generella lösningsmodeller för ägarskiften. Alla är specifika. Men ändå visar erfarenheten coh forskningen att det finns vissa drag, frågor och utmaningar som är gemensamma. Före det formella överlåtandet av ägarskap finns det många förberedelser som bör ges tid för och eftertanke för att ägarskiftet ska...

Det finns inga enkla eller generella lösningsmodeller för ägarskiften. Alla är specifika. Men ändå visar erfarenheten coh forskningen att det finns vissa drag, frågor och utmaningar som är gemensamma. Före det formella överlåtandet av ägarskap finns det många förberedelser som bör ges tid för och eftertanke för att ägarskiftet ska bli lyckat.

Utbildningen "Generations- och ägarskifte i företaget" (30 sp), som arrangeras av Centret för livslångt lärande, utgår från att det aldrig är för tidigt att förbereda ett ägarskifte. Därför riktar den sig till företagare i olika faser i sin livscykel: företagare som planerar att dra sig tillbaka, antingen genom att sälja sitt företag inom familjen, till utomstående eller lägga ner. Personer som är intresserade av att köpa eller ta över ett företag.

Under utbildningens gång kan man kartlägga vilka handlingsmöjligheter som står öppna, oavsett om ägarskiftet ligger ett, fem eller tio år in i framtiden. Utbildningen börjar i januari.

Inlärningmål: Deltagaren skall efter utbildningen
- känna till olika alternativa ägarskifteslösningar
- vara medveten om de utmaningar och problem som ofta är förknippade med ägar- och generationsskiften
- kunna utvärdera de olika alternativen och välja det mest lämpliga utifrån sin egen situation
- kunna genomföra ett ägarskifte ändå fram till avtal eller alternativt göra en handlingsplan för genomförandet

Inom ramen för utbildningen erbjuds också individuell företagsrådgivning via VASEK och en företagsmentor via KÖF (Företagsmentorerna i Österbotten).

Läs mera och anmäl dig nu

Närmare uppgifter ges även av:

Kjell Nydahl, VASEK
050 368 2686
kjell.nydahl@vasek.fi