Nyheter

Cleantech Kvarken-klustret får stor uppmärksamhet i Skottland

24.5.2016
-

Cleantech Kvarken fick som transnationellt finskt-svenskt cleantech-kluster stor uppmärksamhet på All-Energy 2016 i Glasgow 4-5 maj 2016. All-Energy är Storbritanniens ledande mässa inom förnybar energi med 450 utställande företag och 8250 besökare.

Cleantech Kvarken fick som transnationellt finskt-svenskt cleantech-kluster stor uppmärksamhet på All-Energy 2016 i Glasgow 4-5 maj 2016. All-Energy är Storbritanniens ledande mässa inom förnybar energi med 450 utställande företag och 8250 besökare.

CK 1 6700pxCleantech Kvarken på All Energy. Från vänster Jouko Putkonen, Merinova, Mauritz Knuts, VASEK, Peter Hedman, Kompetensspridning i Umeå, Triinu Varblane, Merinova, Johan Wasberg. Merinova och Jan Nyman, Örnsköldsviks kommun.

I samband med All Energy lanserade vi Cleantech Kvarken i Storbritannien genom att presentera 113 cleantechföretag från Vasaregionen, Västerbotten och Örnsköldsvik i en företagskatalog. Klustersatsningen uppmärksammades med ett reportage i The Scottish Herald, en av de största tidningarna i Skottland, och Cleantech Kvarkens monter var mycket välbesökt.

Juha-Petteri Lesonen, Sales Manager, Substations, på företaget VEO i Vasa som deltog på All Energy är mycket positiv:
– Vi är mycket belåtna med All-Energy eventet som gav oss en mycket bra överblick av Skottlands förnybara energimarknad. Vi fick många nya kontakter och även konkreta affärsmöjligheter.

CK 2 300pxCleantech Kvarkens monter på All Energy väckte stort intresse hos företag och organisationer som arbetar med förnybar energi.

Mauritz Knuts, projektchef för energieffektivt byggande på VASEK, berättar om mässresan:
– Det jag tyckte var bäst var att komma i kontakt med de forskningsinstitut i Stor-Britannien som forskar inom hållbart byggande och energieffektivitet. Dessutom var det enormt intressant att få höra med om hur byggnadsbeståndet ser ut, vilka utmaningar de har samt vilka strategier de har för att bli mer energieffektiva. Man fick inse att det är en enorm marknad, med stort potential, men att det kan vara väldigt utmanande att komma in på den.

Cleantech Kvarken planerar att delta på All-Energy även 2017 och då är målsättningen att finnas på plats tillsammans med sex företag från regionen.

CK 3 300pxTriinu Varblane, Internationell affärsutvecklare hos Merinova och i Cleantech Kvarken presenterar Cleantech Companies in Vaasa, Västerbotten and Örnsköldsvik, en företagskatalog med 113 cleantechföretag.

 

Ytterligare information

[contact_member,name=Mauritz Knuts,id=22,details=Name-Designation-AdditionalInformation-Phone-MobilePhone-Email-MemberPhoto]

Text och bilder: Peter Hedman och VASEK