Nyheter

Born global – global från starten

16.1.2013
-

Små och öppna ekonomier, som t.ex. Finland, behöver internationellt verksamma företag. I allmänhet inleds företagens internationaliseringsprocess i samband med tillväxten, men för vissa företag är den inhemska marknaden otillräcklig redan från starten. De ekonomiska beslutsfattarna vill se flera sådana här Born Global-företag i Finland, men det finns ingen patentlösning på...

Vissa små och medelstora företag satsar direkt på den internationella marknaden

Små och öppna ekonomier, som t.ex. Finland, behöver internationellt verksamma företag. I allmänhet inleds företagens internationaliseringsprocess i samband med tillväxten, men för vissa företag är den inhemska marknaden otillräcklig redan från starten. De ekonomiska beslutsfattarna vill se flera sådana här Born Global-företag i Finland, men det finns ingen patentlösning på hur man skapar dem.

Från energiklustret ut i världen

WE Tech Solutions Oy och ArcteqRelays Ltd verkar i Vasaregionens energiteknologikluster och kom till som spin off-företag för ungefär tre år sedan. WE Tech Solutions, som förbättrar energieffektiviteten hos fartyg, har sina rötter i Wärtsilä, och ArcteqRelays grundare har fått sina erfarenheter genom arbete hos regionens skyddsrelätillverkare. Båda företagen grundades som resultat av marknadens behov. De grundades för att verka på den globala marknaden, eftersom det inte finns tillräckligt med kunder i Finland.

Mårten Storbacka, WE-Tech och Juha Arvola, Arcteq Relays

Läs hela artikeln på www.energyweek.fi

 

 

EnergyWeek 2013 program