Nyheter

Vasa till semifinal i FM i kommunal marknadsföring

3.5.2011
-

(Pressmeddelande 3.5.2011)

(Pressmeddelande 3.5.2011)

Semifinalisterna i FM 2011 i kommunal marknadsföring har nu utsetts. Sammanlagt avancerade 18 av 36 tävlingsbidrag till semifinaler i olika kategorier. Vinnarna utses vid evenemanget Piiri 2011 i Uleåborg 24.5.2011.

Vasa stad är en av semifinalisterna i kategorin konkurrenskraft med sin nya framtoning "Energiska vågorna". Även Vasa stads ungdomsfullmäktiges "huppare" är med i semifinalen i kategorin årets marknadsföringsprodukt. 

Vasa stads marknadsföringschef Rita Kuha är glad över semifinalplatserna:
- Vi deltog i fyra olika kategorier med sammanlagt sju tävlingsbidrag och fick placeringar i två kategorier. Förnyandet av stadens hela visuella framtoning var naturligtvis det största och viktigaste tävlingsbidraget.

 - Vi har fått mycket positiv respons på framtoningen och jag tror på att framgången kom just därför att designen är fin och att förnyandet gjordes grundligt och det omfattade stadens alla organisationer, konstaterar Kuha.

Vasaregionen anmälde sig också i tävlingen med julkalenderkampanjen Liv och lust, som gjordes i december 2010, men denna gång blev det ingen semifinalplats i den hårda tävlingen.  

- Vi är jätteglada över att Vasa stads grundliga och målmedvetna förnyande av framtoningen resulterade i en semifinalplats. Denna gång övertygades juryn inte helt av Liv och lust-kampanjen, som vi själva tycker är lysande och som genomfördes på ett nästan perfekt sätt, berättar VASEKs marknadsföringschef Riitta Björkenheim.
- Naturligtvis kommer vi att bekanta oss med alla tävlingsbidrag och plocka erfarenheter, nya idéer och praktiska tips ur dem.

FM i kommunal marknadsföring har som mål att förbättra marknadsföringskompetensen inom kommunsektorn genom att lyfta fram god praxis, det vill säga föredömlig och framgångsrik kommunal och regional marknadsföring. FM i kommunal marknadsföring arrangeras av organisationer som utvecklar den kommunala och regionala marknadsföringen: Finlands Kommunförbund, Seudulliset Kehittämisyhteisöt SEKES ry och Föreningen Finlands turistorganisationer FFTO rf.  FM i kommunal marknadsföring har ordnats sedan 2006.

 

Närmare uppgifter
Vasa stads marknadsföringschef Rita Kuha, tfn  0400 42 49 06
VASEKs marknadsföringschef Riitta Björkenheim, tfn  044 512 66 12
Kommunförbundets webbplats