Nyheter

Österbottniska företagens gemensamma popup-byrå öppnas 23.1 i Stavanger, Norge

13.1.2017
-

Österbottniska företag har nu en möjlighet att erövra marknaderna i Norge – på riktigt på platsen. I Stavanger har man från och med 23.1 en popup-lokal som erbjuds till företagarnas förfogande. Lokalen kan användas som försäljningsbas eller bjuda in kunder till möten, avtalsförhandlingar eller kanske till produktdemonstrationer.

NordicGateway 1920x475px vs4Österbottniska företag har nu en möjlighet att erövra marknaderna i Norge – på riktigt på platsen. I Stavanger har man från och med 23.1 en popup-lokal som erbjuds till företagarnas förfogande. Lokalen kan användas som försäljningsbas eller bjuda in kunder till möten, avtalsförhandlingar eller kanske till produktdemonstrationer.

Idén om popup-kontoret kläcktes på Viexpo:

– Vi funderade på hur vi själv skulle kunna förverkliga vår närvaro i Norge. Olika popup-butiker är ofta populära och verksamhetsmodellen väldigt behändig. Vi bestämde att ta nya metoder i bruk och bjuda in även andra företag, berättar projektchef Riikka Ylikangas från Viexpo.

– I en stad som Stavanger är man, på grund av olje- och gasindustrin, van vid så kallade korttidslösningar, det vill säga att människor kommer och går i jämna mellanrum. Men affärer kan inte göras eller samarbetskontakter knytas på distans. Man måste vara närvarande och träffa nyckelpersoner ansikte mot ansikte, betonar Ylikangas.

För företagaren är användningen av popup-lokalen gratis, den erbjuds av projektet Nordic Gateway. Företagaren behöver bara ta sig till Norge.

– Vi hjälper företagarna att komma in på den norska marknaden, på ort och ställe. Och vi erbjuder även språkhjälp vid kundmöten. Popup-lokalen fungerar bra även för kontorsarbeten mellan olika möten, berättar Senior Business Advisor Lasse Pohjala från VASEK.

Popup-verksamheten fortsätter hela året, efter Stavanger har man en motsvarande möjlighet bland annat i Bergen, i Haugesund, i Trondheim, i Bodö och i Oslo, en månad åt gången.

Möjligheten till popup-lokalen erbjuds av VASEKs, Viexpos och Yrkesakademins gemensamma projekt Nordic Gateway, som är EU-finansierat. Målet med projektet är att hjälpa nya företag från Österbotten att komma in på de norska och svenska marknaderna. Med hjälp av projektet vill man skapa konkreta nätverk i olika branscher i olika delar av Norge och Sverige och förmedla information och kontakter till företag i Österbotten.

www.nordicgateway.fi > Bloggen

Närmare uppgifter

[contact_member,name=Riikka Ylikangas,id=25,details=Name]

[contact_member,name=Lasse Pohjala,id=15,details=Name]