Nyheter

Företagsrådgivning online eller ansikte mot ansikte — på kontoret, i företaget eller på kommungården

29.10.2021
-

Du kan boka tid till rådgivning på distans via VASEK och Startias bokningskalender. Personliga möten måste bokas per telefon.

097A1201Företagsrådgivning ges av Olav Nylund, Tuija Räihä-Pundars, Tommi Virkama, Kenneth Dalkvist, Antti Alasaari och Kjell Nydahl

En av det kommunägda bolaget VASEKs huvuduppgifter är att ge företagsrådgivning till regionens företag. Nyföretagscentrum Startia å sin sida betjänar de som planerar entreprenörskap och att starta eget. VASEKs och Startias företagsrådgivare hjälper, stöder och ger råd i alla frågor som rör företagsverksamhet under företagets hela livscykel. Företagstjänsterna är alltid avgiftsfria och konfidentiella.

Du kan boka tid till rådgivning på distans via VASEK och Startias bokningskalender. Personliga möten måste bokas per telefon.

– Våra företagsrådgivare är väldigt mycket på fältet, det vill säga besöker företag och jobbar även på distans. Så du kan boka video- och telefonmöten online, men om du vill träffa företagsrådgivare ansikte mot ansikte går det lättast genom att slå en signal åt företagsrådgivaren. Det är också enkelt att boka tid via vår info, säger direktör för företagstjänster Kjell Nydahl, som har regionalt ansvar för Korsnäs företag.

– Detta är ett av medlen i VASEKs hållbarhetsplan för att minska utsläppen från trafiken. När företagsrådgivare själva kan hantera sina kalendrar, kan man boka företagsbesök och möten till samma dagar och undviker sådana dagar när man kör från ena sidan av regionen till den andra och tillbaka igen, fortsätter han.

Företagsrådgivare Olav Nylund, som ansvarar för malax- och vöråföretagen, påminner också om att tidsanvändningen effektiviseras.

– Där det är möjligt försöker jag alltid tillbringa en hel arbetsdag i min ansvarskommun och ordna fler möten till samma dag och i samma riktning. På så sätt kan man lägga mer tid på att hjälpa företag än att sitta onödigt i bilen. Jag tänkte också lite på miljön då jag konverterade bilen så att den går på biogas, ler Nylund.

Företagsrådgivare ger rådgivning på distans både på hemmakontoret och på VASEKs kontor på Nedre torget. Fysiska möten kan bokas enligt företagarens önskemål, antingen till företagets lokaler, VASEKs kontor, eller även närmaste kommungård.

– Om tidtabellerna är snäva kommer företagaren att spara restid om mötet bokas istället för vårt kontor till närmaste kommungård, där det också finns en lugn plats tillgänglig, påminner företagsrådgivare Antti Alasaari, som ansvarar för företagare i Laihela och Storkyro, och fortsätter:

– Vi kommer också gärna på besök till företagets lokaler, där de eventuellt nödvändiga dokumenten är mer lättillgängliga. Vare sig det är fråga om sättet att träffa, plats eller tid, vill vi alltid lyssna på företagarens önskemål.

Taggar: