Nyheter

Vaasa Wind Exchange i medvind!

23.3.2011
-

Vaasa Wind Exchange som ordnades i Vasa den 22 mars överträffade arrangörernas alla förväntningar.- Vi skulle ordna ett litet, intimt evenemang men det stora intresset överträffade våra förväntningar. Sist och slutligen deltog 49 utställare, såväl internationella som lokala företag, berättar evenemangsansvarige Raine Vasanoja.

Pressmeddelande 23.3.2011

Vaasa Wind Exchange som ordnades i Vasa den 22 mars överträffade arrangörernas alla förväntningar.
- Vi skulle ordna ett litet, intimt evenemang men det stora intresset överträffade våra förväntningar. Sist och slutligen deltog 49 utställare, såväl internationella som lokala företag, berättar evenemangsansvarige Raine Vasanoja.

- Även besökarantalet överraskade oss totalt. Det fanns sammanlagt 160 representanter för utställande företag och organisationer på plats, och nästan 250 besökare under dagen. Och därtill kommer ännu samarbetspartner och medierna, så jag tror att det totala antalet blir närmare fem hundra, adderar Riitta Björkenheim som var ansvarig för marknadsföring och kommunikation.

- Vi fick nästan enbart positiv feedback. Det var många som skröt med att de har knutit flera kontakter på sex timmar än på flera dagars mässor, berättar Vasanoja.
- Problem dök upp också: några utställare hade inte tillräckligt med visitkort med sig, flinar Vasanoja smått och fortsätter: - Så egentligen var problemet positivt.

- VASEKs eget kommunikationsteam fanns på plats på Vaasa Wind Exchange för att uppdatera evenemangets egna webbsidor med nyheter, intervjuer och bilder, berättar Björkenheim. - Under dagen publicerade vi över 10 nyheter på finska, svenska och engelska. Under de närmaste dagarna ges ut ännu fler nyheter och översättningar bara man hinner gå igenom intervjuanteckningar.

En av VASEKs uppgifter är att genomföra kommunikation i regionen, och en viktig del av arbetet är kommunikationen kring det här vindkraftsevenemanget, som även riktades till utländska medier.

Marknadsföringen av regionen och informering om åtgärderna fortsätter aktivt under våren. I april medverkar VASEK i seminariet "Ett attraktivt Österbotten", som ordnas av Österbottens förbund, och i maj blir det Future Workshop som arrangeras i samarbete med Österbottens handelskammare och tidningen Pohjalainen. En ny "EnergyVaasa framträder i riksdagen" är planerad för maj.

Vaasa Wind Exchange nyheter 

Närmare uppgifter
Raine Vasanoja
044 332 2159

Riitta Björkenheim
044 512 6612


Vasaregionens Utveckling Ab VASEK och Oy Teknologicentrum Merinova Ab arrangerade Vaasa Wind Exchange i samarbete med Yrkeshögskolan Novia. Övriga samarbetspartner var Österbottens förbund, Österbottens handelskammare och Vasa energiinstitut.