Nyheter

TOPP 5 råd till dig som vill starta eget företag

11.8.2015
-

viitonen1. Affärsidé. Idén ska vara realistisk och realiserbar av den som ämnar bli företagare samt basera sig på personens egen kompetens. Idén behöver inte alls vara färdig, eftersom vi hjälper med att förädla idén vidare.

2. Prissättning. Du bör ha någon slags vision över vad dina produkter eller tjänster kommer att ha för pris och hur mycket du vill betala lön för dig själv. Du behöver också veta produktens/tjänstens självkostnadspris.

3. Intresse för affärsverksamhetskompetens. Lagstadgade ärenden ska skötas inom utsatt tid. Det lönar sig att köpa bokföringstjänster av en sakkunnig bokföringsbyrå – utgifterna kan bokföras som företagets kostnad.

4. Kapital. Låna tillräckligt, eller så måste det finnas annat kapital, för att komma ordentligt igång med företagsverksamheten. Finansiärer uppskattar realistiska planer.

5. Försäljning och marknadsföring. Vilka är dina kunder? Hur hittar de ditt företag? Sociala medier spelar nyckelroll och vi rekommenderar att du anlitar en expert för att skapa webbsidor, bilder och texter. Det är klokt att satsa på uppbyggande av företagsbilden – och dessutom kan du söka stöd för det – eftersom det tar lång tid och kräver mycket arbete att etablera en kundkrets.

 

Startia logot sve


Har du planer på att starta företag? Boka tid till gratis företagsrådgivning på tfn 317 76 00 eller på nätet