Yrittäjätarinat

Incoach tarjoaa kilpapelaajille laadukasta valmennusta

Vaasalainen Christian Joutsenvuori pelasi aiemmin itse kilpaa esports-pelejä ja lähti etsimään lisätietoja siitä, miten parhaiten voisi harjoitella ja valmistautua kilpailuihin. Kun tietoa ei niin vain löytynytkään, päätti hän perustaa nettipalvelun, jonka tarkoituksena on yhdistää valmentajat ja kilpapelaajat.

Christian JoutsenvuoriVaasalainen Christian Joutsenvuori pelasi aiemmin itse kilpaa esports-pelejä ja lähti etsimään lisätietoja siitä, miten parhaiten voisi harjoitella ja valmistautua kilpailuihin. Kun tietoa ei niin vain löytynytkään, päätti hän perustaa nettipalvelun, jonka tarkoituksena on yhdistää valmentajat ja kilpapelaajat.

Syksyllä 2018 uusyrityskeskus Startian neuvonnan avulla perustetun Incoachin yhtiömuotokin vaihtui aika nopeasti toiminimestä osakeyhtiöksi. Yrityksen suurimpana asiakasryhmänä on tällä hetkellä toisen asteen oppilaitokset.

– Nykyään seitsemällä toisen asteen oppilaitoksella on kurssitarjonnassaan meidän tuottamaamme esports-alan koulutusta. Ja nyt viimeisen parin viikon aikana kiinnostus pelikerhoja kohtaa on lisääntynyt. Meillä on valikoimassamme eri ikäryhmille sopivia pelikerhoja, joissa pelataan Minecraftia, Fortniteä ja CSGO:ta. Erityisesti nyt kun koulut ovat kiinni ja perinteiset harrastusryhmät tauolla, pelikerhot voivat pelastaa tekemisen puutteessa. Pelikerhoissa kasvatetaan lapsia ja nuoria järkevään pelaamiseen ja tarjotaan halukkaille laadukasta e-urheiluvalmennusta, Joutsenvuori kertoo.

2 1.3.1

Joutsenvuori myös muistuttaa, että yritykset voivat tarjota pelikerhoja työntekijöilleen:

– Näin etäkoulujen ja sosiaalisen eristäytymisen aikana etätyötä kotonaan tekevien työntekijöiden tehokkuutta ja keskeytymätöntä työaikaa voi lisätä huomattavasti tarjoamalla heidän lapsilleen vastuullista ja ohjattua tekemistä.

Vaikka toisaalta koronatilanne on lisännyt pelikerhojen suosiota, voi oppilaitosasiakkaiden kanssa tulla haasteita syksyllä.

– Toivon kuitenkin, ettei koronakriisi vaikuta liikaa oppilaitoksiin, vaan jo solmittuja kumppanuuksia voidaan jatkaa ja tehdä myös uusia. Oppilaitokset ja opiskelijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä pelialan koulutukseen ja niiden tarjonta on lisännyt oppilaitosten houkuttelevuutta opiskelijoiden silmissä, Joutsenvuori toteaa.

Pelialan suosio kasvaa ja uusia e-urheilun harrastajia tulee koko ajan lisää. Joutsenvuoren ja Incoachin tavoitteena onkin tarjota mahdollisimman monelle pelaamisesta kiinnostuneille laadukasta valmennusta.

– Kurssit, joissa käsitellään kilpapelaajan urapolkua, kasvattavat järkevään pelaamiseen ja sisältävät pelaamisen lisäksi myös tietoa ravitsemuksesta ja liikkumisesta, lisäävät tiimitaitoja ja yksilökohtaista osaamista.

VASK 8709Joutsenvuoren (kuvassa) arvion mukaan Suomessa on tuhansia tavoitteellisesti esports-lajeissa kilpailevia. Palkkaa pelaamisesta saavia ammattilaisia on muutamia kymmeniä.

Aivan kuten e-urheilussakin menestyvät tarvitsevat sparrausta, on myös Joutsenvuori yrittäjänä hyötynyt Startiasta ja VASEKista saamastaan sparrauksesta.

– Uusyrityskeskuksen avusta yrityksen perustamisessa oli minulle suuri, suuri apu. Olen jälkikäteenkin ollut lukuisia kertoja yhteydessä yritysneuvojaan, viimeksi muutama päivä sitten. Antti Alasaaren kanssa olemme pallotelleet hinnoittelua, myyntistrategioita ja kehitelleet kaikenlaista uutta. Myös sopimusasioissa olen saanut apua. Antti on aina ohjannut eteenpäin, esimerkiksi keskustelemaan toisen asiantuntijan kanssa, kun asiani on sitä vaatinut, Joutsenvuori kiittelee.

 

Tagit: