Uutiset

Yritysneuvoja vinkkaa: yrityksen kehittäminen on jatkuva prosessi

17.7.2019
-

Olisiko nyt hyvä aika kehittää yrityksesi toimintaa? Yritysneuvojamme kokosi parhaat vinkkinsä kehittäjälle.

vinkkivitonen kehittaminen 640px

  • Tiedosta, mitä kehittämisellä haet. Erilaiset murrostilanteet ovat oivia kehittämisen ajankohtia, esimerkiksi tuleva omistajan- tai sukupolvenvaihdos. Muista, että epämiellyttäviäkin päätöksiä pitää joskus tehdä. Asioiden pitkittyessä ne yleensä myös mutkistuvat.
  • Hanki ulkopuolista ja objektiivista asiantuntemusta yrityksesi nykytilan analysointiin ja tarpeiden tunnistamiseen. Omin silmin et näe kaikkea. Ulkopuolinen apu ei ole kallista ja siihen voi hyödyntää julkisia tukia – kannattaa myös käyttää hyväksi korkeakouluopiskelijoiden osaamista esimerkiksi markkina- ja asiakastutkimuksiin. Osakeyhtiöiden hallituksissa pitää olla mukana kyseenalaistajia rikkomassa totuttuja ajatusketjuja. Uutta luodaan ennakkoluulottomuudella.
  • Ole valmis panostamaan myyntiin ja markkinointiin. Näe ne ennemminkin investointina kuin kuluna. Voittajaksi ei selviydy aina tuotteista paras, vaan se, joka vakuuttaa asiakkaan parhaiten. Apua ja tukea on saatavilla tuotteistamiseen ja markkinoinnin kehittämiseen!
  • Verkostoidu, tee yhteistyötä ja hanki lisää tietoa. Jos yritystoimintasi on riippuvainen yhdestä tai kahdesta asiakkaasta, hanki lisää asiakkaita toiminnan tueksi ja riippuvuuden vähentämiseksi. Yrittäjätapaamiset ovat kullanarvoisia, ja yrittäjien koulutusmahdollisuuksista ei Vaasan seudulla ole pulaa.
  • Kehittäminen on jatkuva prosessi. Usko tulevaisuuteen ja muista, että maailman ei ole pakko olla valmis tänään eikä huomenna. Hiljaa hyvä tulee!

Tarvitsetko neuvoa yrityksesi kehittämiseen? Varaa aika maksuttomaan yritysneuvontaan netistä tai puhelimitse numerosta 06 317 76 00. Yritysneuvojamme tukevat yrittäjiä kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa, aina luottamuksellisesti ja maksutta!

Tagit: