Uutiset

Yritysneuvoja vinkkaa: mitä kannattaa ottaa huomioon yrityksen perustamisessa?

14.6.2019
-

Oletko aikeissa perustaa yrityksen? Yritysneuvojamme kertoo, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon.

vinkkivitonen palapeli

  • Liikeidea. Idean pitää olla yrittäjäksi aikovan henkilön kannalta realistinen ja toteuttamiskelpoinen. Helpottaa kummasti, jos toteutettava idea on sinulle mieluisaa tekemistä! Idean ei suinkaan tarvitse olla valmis, vaan me autamme idean jalostamisessa yritykseksi.
  • Hinnoittelu. Yrittäjäksi aikovalla pitää olla selkeä kuva siitä, mitä hänen tuottamansa tuote tai palvelu tulee maksamaan, ja minkä verran hän haluaa maksaa itselleen palkkaa. Hinnoitteluun vaikuttavat myös tuotteen tai palvelun hankinta- tai valmistushinta, sekä tietysti kilpailijoiden hinnoittelu.
  • Kiinnostusta liiketoimintaosaamiseen. Lakisääteiset asiat on hoidettava ajallaan. Kirjanpito kannattaa ulkoistaa asiantuntevalle tilitoimistolle – siitä aiheutuva kulu kirjataan yrityksen kuluihin. Tilitoimisto on yksi yrittäjän tärkeimmistä kumppaneista, joten tee valinta huolella. Tärkeintä ei ole löytää edullisin vaihtoehto, vaan juuri sinun yrityksellesi sopivin.
  • Pääoma. Yrittäjän täytyy huolehtia siitä, että yrityksellä on riittävästi pääomaa, jotta toiminta pääsee kunnolla alkuun. Joskus varat löytyvät omasta takaa, joskus lainan ottaminen on tarpeellista. Realistiset ja huolellisesti laaditut suunnitelmat ovat rahoittajien mieleen.
  • Myynti ja markkinointi. Ketkä ovat yrityksen asiakkaita? Miten he löytävät yrityksen? Sosiaaliset mediat ovat avainroolissa, ja yrityksellä on tärkeää olla toimivat verkkosivut. Graafisen ilmeen, verkkosivujen, kuvien ja tekstien luomiseen suositellaan ammattilaisen käyttöä. Yrityskuvan rakentamiseen voi hakea tukea ja siihen kannattaa panostaa, sillä vakiintuneen asiakaskunnan muodostaminen vaatii aikaa ja kovaa työtä.

Oletko aikeissa perustaa yrityksen? Varaa aika maksuttomaan yritysneuvontaan netistä tai puhelimitse numerosta 06 317 76 00. Yritysneuvojamme tukevat yrittäjiä kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa, aina luottamuksellisesti ja maksutta!

Tagit: