Uutiset

Yrityskylä tarjoaa elämyksiä ja tukee yrittäjyyskasvatusta

20.11.2019
-

Mitä Uusyrityskeskus Startian yritysneuvojan työnkuvaan oikein kuuluu? Minkälaisia hankkeita Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin projektipäälliköt vetävät? Näihin kysymyksiin seudun kuudesluokkalaiset saavat vastauksia kuluvan lukuvuoden aikana vieraillessaan Pohjanmaan alakoulujen Yrityskylässä, jossa on nyt ensimmäistä kertaa mahdollista valita päivän ammatiksi yritysneuvoja tai projektipäällikkö.

Yrityskyla3Päivä Yrityskylässä alkaa yhteisellä kokoontumisella.

Mitä Uusyrityskeskus Startian yritysneuvojan työnkuvaan oikein kuuluu? Minkälaisia hankkeita Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin projektipäälliköt vetävät? Näihin kysymyksiin Vaasan seudun kuudesluokkalaiset saavat vastauksia kuluvan lukuvuoden aikana vieraillessaan Pohjanmaan alakoulujen Yrityskylässä, jossa on nyt ensimmäistä kertaa mahdollista valita päivän ammatiksi yritysneuvoja tai projektipäällikkö.

Yrityskylä on elämyksellinen oppimisympäristö, jossa lapset ja nuoret työskentelevät valitsemassaan ammatissa, saavat palkkaa ja toimivat sen lisäksi kuluttajina ja kansalaisina yhteiskunnassa. Tutkimusten mukaan toimintaan osallistuminen parantaa oppilaiden talousosaamista. Yrityskylätoiminta perustuu opetussuunnitelmaan ja tavoittaa 75 % suomalaisista kuudesluokkalaisista ja 40 % yhdeksäsluokkalaisista.

Yrityskyla6Kaupunginjohtaja Joona lukee päivän tehtäviä, yritysneuvoja Remu, projektipäällikkö Siiri ja Startian johtaja Tommi Virkama kuuntelevat.

Yritysneuvojan roolissa oppilas saa tukea Yrityskylän yrittäjiä ja yrittäjäksi aikovia - aivan kuten meidän yritysneuvojamme oikeassakin elämässä tekevät. Projektipäällikkö puolestaan valitsee yhden seudullisen kehityshankkeen työstettäväkseen. Vaihtoehtoina olevat hankkeet perustuvat todellisiin hankkeisiin, joita VASEK toteuttaa.

– Uusien yrittäjien keski-ikä on laskussa ja sen olemme huomanneet alkavien yrittäjien yritysneuvonnassa. Myös vieraillessani oppilaitoksissa olen havainnut, että nuoret enenevissä määrin pitävät yrittäjyyttä vaihtoehtona palkkatyölle. Yrittäjyyskasvatuksen aloittaminen varhain on hyvä asia ja Yrityskylä onkin konsepti, jonka avulla lapset ja nuoret voivat opetella tärkeitä ominaisuuksia inspiroivassa ympäristössä, toteaa Startian johtaja Tommi Virkama.

Yrityskyla Alakoulu Pohjanmaa Pulkkinen SamiYrityskylän yritysneuvojan ja projektipäällikön toimipiste on Yrityskylän kaupungintalolla. Kuva: Sami Pulkkinen.

VASEK ja Startia ovat mukana tukemassa Yrityskylän toimintaa.

 

Yrityskylästä aiemmin kirjoitettua:

Yrittäjäasennetta on vaalittava

Tagit: