Uutiset

Yrittäjäuralle valmiin yrityksen kanssa – yli 60 yritystä myynnissä Vaasan seudulla

25.8.2022
-

Startiassa käy vuosittain yli 500 asiakasta, jotka suunnittelevat oman yrityksen perustamista. VASEKin omistajanvaihdosneuvonnassa puolestaan autetaan vuosittain lähes 200 asiakasta omistajanvaihdoksen eli useimmiten yrityksen myymisen tai ostamisen kanssa. Tällä hetkellä omistajanvaihdosasiantuntijoilla Kjell Nydahlilla ja Antti Alasaarella on listoillaan 64 yritystä Vaasan seudulta, jotka etsivät uutta omistajaa.

097A1270 rajattuOmistajanvaihdosasiantuntijat Antti Alasaari ja Kjell Nydahl

Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startiassa käy vuosittain yli 500 asiakasta, jotka suunnittelevat oman yrityksen perustamista. VASEKin omistajanvaihdosneuvonnassa puolestaan autetaan vuosittain lähes 200 asiakasta omistajanvaihdoksen eli useimmiten yrityksen myymisen tai ostamisen kanssa.

Tällä hetkellä omistajanvaihdosasiantuntijoilla Kjell Nydahlilla ja Antti Alasaarella on listoillaan 64 yritystä Vaasan seudulta, jotka etsivät uutta omistajaa. Osa niistä on ns. hiljaisessa myynnissä, eikä niistä ole olemassa mitään myynti-ilmoitusta netissä tai päivälehdissä. Tällä hetkellä myynnissä olevat yritykset ovat usealta eri alalta: matkailualan yrityksiä, ravintoloita, kauppoja sekä tuotanto- ja palvelualan yrityksiä.

Jos yrittäjäksi ryhtyminen on suunnitelmissa, mieti voisiko jo toimivan yrityksen puikkoihin hyppääminen olla sinulle hyvä vaihtoehto?

– Toimivan yrityksen kanssa välttyy usein monilta alkuvaiheen haasteilta, kun yrityksellä on jo olemassa valmiit tuotteet, konseptit tai prosessit. Myös tilat ja laitteet ja asiakaskuntakin ovat valmiina. Uuden omistajan on helppo lähteä kehittämään yrityksen toimintaa haluamaansa suuntaan, Nydahl kannustaa.

Yrityksen omistajanvaihdos ei ole mikään pieni juttu, ja yhden yrityksen ympärillä edistetään samanaikaisesti useampaa prosessia:

– Autamme yrityksen myyjää laittamaan yrityksensä myyntikuntoon, määrittelemään sen arvon ja löytämään sille ostajan. Asiantuntijaverkostomme avulla voimme auttaa myös sopimus- ja verotusasioissa. Yrityksen ostajan kanssa valmistelemme rahoitusta ja autamme sopimusasioissa. Mikäli ostaja on samalla uusi yrittäjä, hänen kanssaan käydään läpi kaikki yrittämiseen liittyvät perusasiat, yritysneuvoja Antti Alasaari listaa.

– Varaa aika perustamisneuvontaan ja kerro, jos toimivan yrityksen ostaminenkin voisi olla vaihtoehto. Katsomme mitä sinua kiinnostavia yrityksiä on myytävänä. Tämän jälkeen prosessi jatkuu sekä perustamisneuvonnan puolella että omistajanvaihdosneuvonnassa, jossa käydään läpi kaikki yrityksen ostamiseen liittyvät seikat, Alasaari jatkaa.

– Yritys on usein yrittäjän elämäntyö, jonka jatkon hän haluaa turvata. Usein vanha yrittäjä jää joksikin aikaa uuden omistajan avuksi ja jakaa osaamisensa ja kertyneen hiljaisen tiedon eteenpäin. Uusi omistaja pääsee heti vauhtiin valmiin asiakaskunnan, toimivien tilojen ja usein myös osaavan henkilökunnan kanssa, Nydahl päättää.

 

Tagit: