Uutiset

VASEKin yritysneuvojat osana Yrittäjän talousavun valtakunnallista verkostoa

Laskut kasaantuvat, kassa näyttää tyhjältä, myynti sakkaa, asiakkaita ei meinaa löytyä. Yrittäjän arki saattaa välillä olla haastavaa. Yrittäjän talousavusta yrittäjä saa luottamuksellista, maksutonta ja asiantuntevaa tukea ja neuvontaa.

097A1699m
Laskut kasaantuvat, kassa näyttää tyhjältä, myynti sakkaa, asiakkaita ei meinaa löytyä. Yrittäjän arki saattaa välillä olla haastavaa.

Yrittäjän talousavusta yrittäjä saa luottamuksellista, maksutonta ja asiantuntevaa tukea ja neuvontaa. Yrittäjän talousavun neuvojat ovat yrityksen talouden ja terveyttämisen asiantuntijoita, ja nyt myös VASEKin yritysneuvojat ovat osa tätä verkostoa.

– Palvelemme yrittäjiä siis myös Yrittäjän talousavun kautta, mutta ihan saman maksuttoman palvelun ja neuvonnan saa myös ottamalla meihin suoraan yhteyttä tai varaamalla ajan varauskalenterimme kautta. Tärkeintä on, että ottaa yhteyttä johonkin tahoon, yritysneuvoja Tuija Räihä-Pundars painottaa.

Yrittäjän talousapuun soittamalla saa apua yrityksen taloudellisen tilanteen selvittämiseen, ja apua on syytä hakea myös henkiseen puoleen ja omaan jaksamiseensa. Kun yrittäjällä ongelmat kasautuvat, heijastuvat ne helposti terveyteen ja koko perheeseen. Neuvoja ja vertaistukea yrittäjille tarjoavat myös Yrityskummit.

Yritysneuvojan 5 neuvoa haasteelliseen tilanteeseen

Yrittäjä voi olla talousvaikeuksissa monesta eri syystä. Tärkeintä on, ettei jää asian kanssa yksin, vaan hakee apua ajoissa.

– Jos yrityksen kassan pohja alkaa häämöttää, ollaan korjaavien liikkeiden kanssa ehkä jo vähän myöhässä. Jos yrityksen liikevaihto tai tuotteiden ja palveluiden kysyntä laskee, on ensin selvitettävä, miten kurssi saadaan muutettua, Räihä-Pundars muistuttaa.

Yritysneuvojat muistuttavat yrittäjiä aina huolehtimaan myyntisaamisista ja pyrkimään saamaan rahat kassaan mahdollisimman nopeasti.

– Laskutusta on hoidettava päivittäin. Myös laskurahoitus tai laskujen myyminen rahoitusyhtiölle voi olla ratkaisu. Tehokas perintä on yksi tärkeimmistä kassanhallinnan keinoista. Yrittäjän on hyvä suunnitella valmiiksi, kuinka pian maksumuistutukset lähetetään ja kuinka monta niitä lähetetään ennen kuin saatavat laitetaan perintään. Asiakkaalle on myös selvästi ilmoitettava, että palvelujen tai tuotteiden toimittaminen keskeytetään, mikäli laskuja on erääntyneenä, Räihä-Pundars opastaa.

Yritysneuvojan 5 neuvoa haastavaan taloudelliseen tilanteeseen:

  1. Maksa yrityksen laskut aina eräpäiväjärjestyksessä ja eräpäivänä, mutta tiukassa tilanteessa on syytä neuvotella maksuajoista.
  2. Liiketoiminnan kannalta kriittisimmät maksut on hoidettava ajallaan. Näihin kuuluu palkat, verot sekä TYEL-maksut.
  3. Karsi heti kaikki tarpeettomat kustannukset ja kilpailuta vakuutukset ja muut sopimukset säännöllisesti. Myös kassabudjetin laatimisesta on apua, ja siinä voi oma tilitoimisto tai VASEKin yritysneuvojat olla avuksi
  4. Ylisuurta varastoa on pyrittävä myymään nopeasti, jotta kassaan saadaan rahaa. Älä kuitenkaan myy tappiolla tai anna ylisuuria alennuksia.
  5. Myyntiä on oltava koko ajan, sillä vain myynnistä saadaan kassaan rahaa.

 

Tagit: