Uutiset

Uusyrityskeskus Startia kiertueelle kuntiin ja kyliin

Uusyrityskeskus Startia ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK lähtevät kiertueelle Vaasanseudun kuntiin. Kiertueella esitellään perustamisneuvonnan lisäksi myös muita VASEKin tarjoamia yrityspalveluita jo toiminnassa oleville yrityksille. Jaossa on myös tietoa yrityksen myymistä tai ostamista suunnitteleville.

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin osana toimiva Uusyrityskeskus Startia on yksi Suomen kolmestakymmenestä uusyrityksestä, jotka tarjoavat maksutonta ja luottamuksellista neuvontaa toiminta-alueensa uusille yrittäjille ja yritystoimintaa suunnitteleville.

Viime vuonna Startiassa vieraili yli 550 asiakasta, jotka yhden tai useamman neuvontatapaamisen aikana suunnittelivat yhdessä yritysneuvojan kanssa omaa yritystoimintaansa. Viime vuoden aikana 202 uutta yritystä syntyi seudulle neuvonnan jälkeen.

– Osuutemme kaikista Vaasan seudulle perustetuista yrityksistä on hieman alle 30 prosenttia, joten tämän vuoden tavoitteemme on, että entistä useampi yrittäjyyttä suunnitteleva käy perustamisneuvonnassa ja saa hyvät eväät yritystoimintansa alkuun. Suomen Uusyrityskeskusten tutkimuksen mukaan perustamisneuvontaa saaneet yritykset ovat selvästi elinvoimaisempia. Tavoitteenamme on menestyvät yritykset, Startian johtaja Tommi Virkama kertoo ja jatkaa:

– Haluamme tarjota matalan kynnyksen palveluja. Järjestämme joka keskiviikkoaamu Startian aamukahvit, jolloin voi ilman ennakkoilmoittautumista tulla kuulemaan parhaat vinkkimme yrityksen perustamiseen. Lähdemme myös maaliskuun alussa kiertueelle toiminta-alueemme kuntiin ja pistämme pystyyn pop-up -pisteitä.

Jos törmäät kauppareissulla tai lounastauolla Startia-tourin esittelypisteeseen, pysähdy osallistumaan risteilypaketin arvontaan ja juttelemaan yrittäjyydestä. Startian kiertueella esitellään perustamisneuvonnan lisäksi myös muita VASEKin tarjoamia yrityspalveluita jo toiminnassa oleville yrityksille. Jaossa on myös tietoa yrityksen myymistä tai ostamista suunnitteleville.

– Tule moikkaamaan meitä ja juttelemaan ihan mistä vain yrittämiseen ja yrityksen perustamiseen liittyvästä. Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä ja voimme jutella siitä, miten saisit parhaimman startin uudelle yrittäjäurallesi tai miten voimme auttaa sinua ja yritystäsi kasvamaan ja kehittymään, yritysneuvoja Antti Alasaari houkuttelee.

Startia-tour käynnistyy ensi viikolla, jolloin vieraillaan Laihialla, Tervajoella, Isossakyrössä ja Vähässäkyrössä. Seuraavana vuorossa ovat Petolahti, Bergö, Maalahti, Oravainen, Maksamaa ja Vöyri. Tarkista paikat ja ajankohdat tapahtumakalenteristamme.

 

Tagit: