Uutiset

Töitä koko Suomelle – seudun yritysten yhteinen rekrytointikampanja

4.11.2020
-

Yksi VASEKin tärkeimmistä tehtävistä on tehdä töitä alueen yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi. Tämä työ pitää sisällään mitä moninaisempia asioita. Eräänä näistä on yhdessä yritysten kanssa ratkoa osaavan työvoiman saamisen haastetta.

Hero Toita koko Suomelle

Yksi VASEKin tärkeimmistä tehtävistä on tehdä töitä alueen yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi. Tämä työ pitää sisällään mitä moninaisempia asioita. Eräänä näistä on yhdessä yritysten kanssa ratkoa osaavan työvoiman saamisen haastetta.

VASEK on avainroolissa 4.11. käynnistyneessä yhteisessä työnantajaimago- ja rekrytointikampanjassa. Kyseessä on valtakunnallinen, digitaalisesti toteutettava kampanja, jossa alueemme yritykset kertovat upeista työmahdollisuuksistaan Suomen suurimmissa kaupungeissa asuville millenniaaleille eli 25–35-vuotiaille. Tästä ikäryhmästä houkutellaan erityisesti eri alojen insinöörejä, talousalan osaajia sekä hoitoalalla työskenteleviä.

– Vaikka joidenkin yritysten tilanne on koronasta johtuen taloudellisesti hankala, saattaa toisen alan yrityksissä kuitenkin olla huutava pula erityisosaajista. Yritysten työvoiman tarve ei ole kadonnut minnekään. Kilpailu osaavista työntekijöistä alueiden välillä kiristyy, ja Vaasan seudun yritykset haluavat olla kilpailussa etujoukoissa, kampanjaa koordinoiva VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus sanoo.

Kampanja on myös yksi konkreettinen teko vaikuttaa markkinoinnin keinoin Vaasan seudun houkuttelevuuteen. Markkinointi on kuin maratonjuoksu, jonka tuloksia voidaan tarkastella vasta vuosien päästä. Se, että joku päättää muuttaa paikkakunnalta toiselle, on monien asioiden summa ja työpaikan löytymisellä on varmasti suurin vaikutus tähän.

– Paikan markkinoinnissa tärkeintä on, että mahdollisimman moni näkee Vaasan ja samalla koko seudun sellaisena, että se herättää kiinnostusta ja positiivista fiilistä, Kattelus sanoo ja jatkaa:

– Toivottavasti moni millenniaali tietää tämän kampanjan jälkeen, että Vaasan seudulla on upeita uramahdollisuuksia. Tai ainakin sen, että täällä on esimerkiksi energia-alan yrityksiä, joiden osaamisella tehdään maailmasta parempaa paikkaa elää. 

Töitä koko Suomelle -kampanja

  • Mukana olevat tahot: ABB, Aktia, Hitachi ABB Power Grids, Vaasan keskussairaala, Wapice, VEO ja Wärtsilä.
  • VASEK ja Vaasan kaupunki ovat mukana koordinoimassa, rahoittamassa ja toteuttamassa
  • Kampanja-aika 4.11.–13.12.2020
  • Kampanjan verkkosivut töihinvaasaan.fi

 

Tagit: