Uutiset

Tee hyvää vaasalaisten korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyden eteen

Vaasalaisilla korkeakouluopiskelijajärjestöillä on meneillään hieno hyväntekeväisyyskampanja, johon ne haastavat mukaan kaikki seudun yritykset. Opiskelijat keräävät koko toukokuun ajan kilometrejä joko kävellen tai juosten. Tavoitteena on ”liikkua” koko maapallon ympäri  eli kokonaista 40 000 km. Samalla yritykset voivat lahjoittaa euron joka kilometriltä Nyyti ry:lle.

HaalariopiskelijatOpiskelijoiden mielenterveyshaasteet ovat korona-aikana nousseet esiin koko Suomessa ja niin myös Vaasassa. Moni kamppailee hyvinvointinsa puolesta ja on joutunut pyytämään apua ongelmiinsa. Mutta onneksi apua on saatavilla, ja erityisesti opiskelijoiden oma mielenterveysjärjestö Nyyti ry tekee arvokasta työtä opiskelijoiden mielenterveyden eteen.

Vaasalaisilla korkeakouluopiskelijajärjestöillä on meneillään hieno hyväntekeväisyyskampanja, johon ne haastavat mukaan kaikki seudun yritykset. Opiskelijat keräävät koko toukokuun ajan kilometrejä joko kävellen tai juosten. Tavoitteena on ”liikkua” koko maapallon ympäri  eli kokonaista 40 000 km. Samalla yritykset voivat lahjoittaa euron joka kilometriltä Nyyti ry:lle. Näin yritykset voivat olla mukana parantamassa opiskelijoiden mielenterveyttä.

Tämä mielenterveyshyvinvointitempaus on osa Vaasan korkeakouluopiskelijajärjestöjen yhteistä isompaa ”Maailman onnellisimmat opiskelijat” -kampanjaa, joka sisältää muitakin opiskelijoiden onnellisuuteen vaikuttavia tekoja. VASEK on mukana tässä toiminnassa. Syksyksi on suunnitteilla lisää tapahtumia.

VASEK on myös omalta osaltaan mukana hyväntekeväisyyskampanjassa.

– Rohkaisenkin kaikkia yrityksiä mukaan, sopivaksi katsomallaan summalla. Summan ei välttämättä tarvitse olla iso, sillä pienistä puroista syntyy iso virta, kertoo VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus. Tuntuu mukavalta olla vaikuttamassa siihen, että Vaasan seudun tulevaisuuden tekijät ovat iskussa opiskelujensa jälkeen ja pääsevät uransa alkuun mahdollisimman täysipainoisesti.

– Auttaminen on helppoa. Ota yhteyttä Vaasan ylioppilaskunnan Henri Miettiseen (henri.miettinen@vyy.fi) Häneltä saa tarvittavat tiedot lahjoituksen tekemiseen. Rahaa lahjoittaneille yrityksille on luvassa pientä näkyvyyttä opiskelijoiden keskuudessa. Tehdään yhdessä hyvää tulevaisuutemme tekijöille, Kattelus rohkaisee.

Mukana Maailman onnellisimmat opiskelijat -kampanjassa ovat kaikki vaasalaiset opiskelijajärjestöt. Vaasan yliopiston ylioppilaskunta VYY ja Åbo Akademis Studentkår ÅAS ovat idean takana. Mukana ovat myös Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (VAMOK), Studentföreningen vid Svenska Handelshögskolan i Vasa r.f. (SSHV), Studerandekåren Novium, Opiskelijan Vaasa - Vasa Studerande (OVVS) ja Helsingin Yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan Vaasan yksikön ainejärjestö Justus ry.

Tagit: