Uutiset

Starttirahaa nyt myös osa-aikayrittäjästä kokoaikaiseksi siirtyville

15.2.2017
-

TE-toimiston aloittaville yrittäjille myöntämän starttirahan ohjeisiin on tullut muutoksia ja päivityksiä vuoden alussa. Vuonna 2017 starttirahaa voi saada myös henkilö, joka laajentaa sivutoimisesti harjoittamansa yritystoiminnan päätoimiseksi. Aiemmin tämä ei ollut mahdollista.

lompakkoTE-toimiston aloittaville yrittäjille myöntämän starttirahan ohjeisiin on tullut muutoksia ja päivityksiä vuoden alussa. Vuonna 2017 starttirahaa voi saada myös henkilö, joka laajentaa sivutoimisesti harjoittamansa yritystoiminnan päätoimiseksi. Aiemmin tämä ei ollut mahdollista.

– Lisäksi starttirahaa voidaan myöntää myös työsuhteesta yrittäjäksi siirtyvälle, jonka pääasiallinen toimeksiantaja on hänen aiempi työnantajansa, kertoo Hannu Ollikkala Pohjanmaan TE-toimistosta.

Starttirahaa voidaan myöntää jatkossa yhteensä 12 kuukauden ajaksi aiemman 18 kuukauden sijasta. Starttirahaa myönnetään yleensä 6 kuukauden jaksoissa. Vuonna 2017 starttirahan suuruus on 32,40 euroa päivässä eli peruspäivärahan verran.

– Starttirahan tarkoituksenahan on turvata yrittäjän toimeentulo siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta kestää, Ollikkala jatkaa.

Starttiraha maksetaan kerran kuussa jälkikäteen saajan tekemän maksatushakemuksen perusteella.

startti


Mistä yritystä perustavan kannattaa aloittaa?

Yrityksen perustamista pohtiva henkilö ottaa usein ensin yhteyttä TE-toimistoon. Sieltä heidät ohjataan Uusyrityskeskus Startiaan, jossa varataan aika yritysneuvojan luokse keskusteluun.

– Meille saa soittaa suoraankin, muistuttaa Startian johtaja Tommi Virkama kaikkia potentiaalisia asiakkaita. – Me autamme yhdessä laajan yhteistyöverkostomme kanssa aloittavaa yrittäjää perustamisvaiheen kaikkien käytännön asioiden kanssa, jotta alku olisi mahdollisimman sujuva.

Jatkossakin starttirahahakemukseen vaaditaan liiketoimintasuunnitelman teko Startian yritysneuvojan kanssa.

– Meidän palvelumme on maksutonta ja on hyvä pitää mielessä, että 80 % meidän asiakkaiden perustamista yrityksistä on toiminnassa vielä viiden vuoden jälkeenkin – ilman uusyrityskeskuksen apua startatuista luku on vain 50 %.

 

Startia yrittämiseen -infotilaisuudet tänä keväänä:

14.2. suomeksi
16.2. ruotsiksi
25.4. suomeksi
27.4. ruotsiksi

Tilaisuudet pidetään VASEKin tiloissa Alatori 1 A:ssa Vaasassa tiistaisin klo 17.30 - 20 (kahvitarjoitu klo 17.15). Ilmoittautumiset tilaisuuksiin osoitteeseen info@vasek.fi tai puhelimitse 317 7600. Lue lisää

StartiaUYKIns 400px