Uutiset

Sisäleikkipuisto otettiin ilomielin vastaan

26.2.2014
-

Karperöntielle Mustasaareen 26.2. ovensa avannut sisäleikkipuisto Swingeling täyttyy uteliaista asiakkaista heti aamusta. Hihkuvia kiljaisuja kuuluu sieltä täältä kun eri-ikäiset lapset kokeilevat viidakkoaiheisia kiipeilytelineitä ja pomppimismahdollisuuksia. Yrittäjät ja lapsuudenystävät Jaana Jantunen ja Sabina Ribacka, sekä Andrée Eriksson ovat tehneet todella paljon töitä viime syksystä lähtien suunnitellessaan sisäleikkipuistoa.

Karperöntielle Mustasaareen 26.2. ovensa avannut sisäleikkipuisto Swingeling täyttyy uteliaista asiakkaista heti aamusta. Hihkuvia kiljaisuja kuuluu sieltä täältä kun eri-ikäiset lapset kokeilevat viidakkoaiheisia kiipeilytelineitä ja pomppimismahdollisuuksia. Yrittäjät ja lapsuudenystävät Jaana Jantunen ja Sabina Ribacka, sekä Andrée Eriksson ovat tehneet todella paljon töitä viime syksystä lähtien suunnitellessaan sisäleikkipuistoa. Ovien avauduttua työmäärä ei vähene, vaan pikemminkin kasvaa, mutta Jantusen silmät loistavat innosta.
- Uskomme kaikki kolme lujasti yritykseemme. Olemme ajaneet ympäri Suomea tutkimassa eri leikkipaikkoja, jotta tietäisimme mitä haluamme tarjota asiakkaillemme ja samalla näkisimme mitä meidän ei kannata tehdä, Jantunen kertoo.

 
Andrée Eriksson, Jaana Jantunen, leikkipuiston maskotti puoliapina
Lemmi, Sabina Ribacka ja Sari Saarikoski iloitsevat Swingeling
-leikkipuiston avajaisissa.

Swingeling-puistossa on 0–3 vuotiaille lapsille oma leikkinurkkaus, isoimmille lapsille monta eri kiipeilyhaastetta, muutama pomppulinna ja kahvila josta voi ostaa Jantusen omatekoisia leivonnaisia. Jantunen on opiskellut suurtalouskokiksi ja työskennellyt leipomossa.

Leikkipuiston tiloissa voi myös järjestää lasten syntymäpäiväjuhlia.
- Saimme juhlavarauksia ennen kuin puisto oli edes avattu, Jantunen nauraa ja jatkaa:
- Puistomme on aluksi auki joka päivä ja aikuiset pääsevät sisään maksutta.

Toteutus täyttää odotukset

Heti aamusta sisäleikkipuistoa kokeilemaan tulleet Juha-Matti Lehtimäki ja kaksivuotias Elle-tytär ovat tyytyväisiä näkemäänsä ja kokemaansa. Leikkipuiston avajaisista Lehtimäki kuuli kavereiden kautta jo pari kuukautta sitten. Hän kävi päivää ennen avajaisia oven takana tarkistamassa koska puisto oikein avattaisiin.
- Olemme todella odottaneet tätä, sillä tällainen paikka on puuttunut alueelta. Leikkipuisto on hienompi kuin odotin. Tilat ovat hyvän kokoiset ja telineet turvallisen tuntuiset.

Elle ja Juha-Matti Lehtimäki kokeilevat Swingeling -puistossa olevaa liukumäkeä.

VASEK tukena alusta lähtien

Yritysidean synnyttyä tulevat yrittäjät ottivat heti yhteyttä VASEKin yritysneuvoja Sari Saarikoskeen, jotta he saisivat vahvistusta liikeidealleen. Sen jälkeen VASEKista on ollut yrittäjille apua muun muassa liiketoimintasuunnitelman laadinnassa, starttirahahakemuksen tekemisessä ja toimitilojen löytämisessä.
- Yrittäjien huolellisen esityön jälkeen myös Finnvera uskoi ideaan, niin että lähti mukaan prosessiin. Se on selvä osoitus siitä, että he pitävät ideaa riittävän kannattavana ja toteuttamiskelpoisena, Saarikoski tietää.

Lisäkysymysten syntyessä VASEK on mielellään jatkossakin yrittäjien tukena.