Uutiset

Simon panostaa erityispalveluihin

Pienestä suureen – niin voisi tiivistää sen kaiken, minkä parissa petsmolainen Simon Granfors puuhailee yrittäjyytensä puitteissa. Hänen tarjoamansa palvelut käsittävät kaiken muun muassa suurissa tuulivoimahankkeissa nosturinkuljettajana toimimisesta metsätyöhön ja pienkonehuoltoon. Kaiken lisäksi hän myös teroittaa luistimia, minkä parissa hän puuhaileekin juuri silloin, kun tapaamme hänet.

Granfors 5Petsmolainen Simon Granfors on siirtynyt kokopäiväiseksi yrittäjäksi oltuaan ensin kahdeksan vuotta työsuhteessa nosturinkuljettajana. Nyt hän keskittyy pienkonehuoltoon, myrskytuhoraivaus- ja puunhoitotöihin, räjäytystöihin sekä osittain myös nosturinkuljettajan töihin yrityksessään Granfors Specialtjänster.

Pienestä suureen – niin voisi tiivistää sen kaiken, minkä parissa petsmolainen Simon Granfors puuhailee yrittäjyytensä puitteissa. Hänen tarjoamansa palvelut käsittävät kaiken muun muassa suurissa tuulivoimahankkeissa nosturinkuljettajana toimimisesta metsätyöhön ja pienkonehuoltoon. Kaiken lisäksi hän myös teroittaa luistimia, minkä parissa hän puuhaileekin juuri silloin, kun tapaamme hänet.

Eräänä lauantaina Petsmon luistelurata on täynnä lapsia ja aikuisia. Simon Granfors on paikalla tarjoamassa luistimien teroitusta kaikille halukkaille, sillä hänellä on työhön tarvittava laite.

– Hankin sen joskus aiemmin, kun itse kyllästyin tylsiin luistimiin, Simon kertoo.

Arkipäivät hän viettää suurimmaksi osaksi selkeästi isompien töiden parissa. Viimeiset kahdeksan vuotta Simon on työskennellyt nosturinkuljettajana, ja työkenttä on käsittänyt käytännössä koko Pohjolan. Se on tarkoittanut pitkiä työpäiviä ja paljon aikaa poissa perheen luota. Jotta hän saisi säänneltyä työaikaansa enemmän ja saisi enemmän vaihtelua, Simon päätti jonkin aikaa sitten herättää yrityksensä taas eloon. Yritys oli ollut jäissä lähes kymmenen vuotta.

Granfors 10

– Hankin y-tunnuksen jo vuonna 2009 ennen kuin sain vakituisen työn. Olen alun perin koulutukseltani ajoneuvoasentaja. Nyt olin siinä pisteessä, että halusin tosissani kokeilla siipiäni, ja saatuani vinkkejä veljeltäni ja parturiltani otin yhteyttä Startiaan ja VASEKiin saadakseni apua alkuun – ei pelkästään papereiden kanssa, vaan myös saadakseni potkun takamukselle. Pohjalaisena saattaa tarvita vähän apua, jotta uskaltaa uskoa itseensä, hän toteaa.

Nosturinkuljettajan työt tulevat jatkossakin olemaan osa hänen elämäänsä – nyt kuitenkin hänen omilla ehdoillaan ostopalveluna aiemmalle työnantajalleen.

– Olen rajannut työalueeni välille Kokkola–Seinäjoki–Pori, jotta voin ajaa kotiin työpäivän päätyttyä. Tarkoituksena on, että nosturinkuljettajan työt ovat pääasiassa lisätyötä. Sen lisäksi aion hankkia itselleni useampia erityistaitoja ja tarjota erilaisia erityispalveluita, Simon kertoo.

Pienkonehuollon lisäksi Simon aikoo keskittyä myös myrskytuhojen raivaukseen metsissä ja aikoo kevään aikana kouluttautua puunhoitajaksi.

– Toivon pääseväni tekemään yhteistyötä muiden alan yritysten kanssa ja laajentamaan verkostojani eri tavoilla.

Jopa räjäytystyöt ovat Simonin asialistalla heti sen jälkeen, kun hän on hankkinut itselleen tarvittavan panostajan pätevyyden. Pitkällä aikavälillä hän toivoo pystyvänsä hankkimaan erillisen toimitilan, eräänlaisen verstaan, mutta aluksi hän hoitaa huoltotyöt omassa autotallissaan.

Seuraava askel on yrityksen ja palveluiden markkinointi, ja saamiensa vinkkiensä perusteella hän aikoo keskittyä sosiaaliseen mediaan.

– Saan ottaa lusikan kauniiseen käteen ja ryhtyä toimeen, vaikka en henkilökohtaisesti pidä somekanavien käyttämisestä, Simon tunnustaa.

Granfors 6Simon on alun perin kouluttautunut ajoneuvoasentajaksi, mutta koska nykyautojen huoltamiselle on kovat laitteistovaatimukset, hän ei aio keskittyä henkilöautoihin vaan erilaisiin pienkoneisiin.

Hän on hyvin tyytyväinen VASEKilta saamaansa apuun ja tukeen, ja yritysneuvoja Tuija Räihä-Pundars ei ole millään lailla huolissaan Simonin tulevaisuudesta ja yrityksestä.

Yhdessä Simonin kanssa he kävivät läpi ja täydensivät yritysideaa, laativat talousarvion ja rahoitussuunnitelman, hakivat starttirahaa ja tekivät tarvittavat muutosilmoitukset yritysrekisteriin.

– Vaikka Simonilla oli jo y-tunnus, hän pystyi hakemaan starttirahaa. Se on mahdollista, jos siirtyy osa-aikaisesta yrittäjästä tai kokopäiväisestä työntekijästä kokopäiväiseksi yrittäjäksi, Tuija selventää.

– Simonilla oli jo valmiiksi hyvin suunniteltu liikeidea, johon kuuluu se, että hänellä on monta erityistaitoa. Hän on taitava ja olen varma siitä, että hänellä tulee menemään hyvin, hän toteaa.

 

Teksti: Anna Sand/bySand
Kuvat: Anna Sand sekä yksityiskuvat
Suomennos: VASEK

 

Tagit: